Rejtvény, fejtörő

Meg tudod oldani ezt a feladatot? Ez egy illúzió, és a legtöbb ember…

Ki oldotta meg helyesen ezt a feladatot?

 

 

 

A matematikai rejtvények nem mindenki kedvenc területe. Némelyikük úgy összezavarhat minket, hogy első pillantásra banálisan egyszerűnek tűnhet. A legtöbb esetben azonban inkább az ellenkezője igaz.

Ebben a cikkben pontosan ebből a kategóriából készítettünk egy feladatot.

Minek kell lennie a következő matematikai feladat helyes megoldásának?

A matematikai egyenlet első pillantásra egyszerűnek tűnik – kis számokból áll, és ráadásul csak szorzást és osztást tartalmaz. Mi lehetne ezen bonyolult?

E tények ellenére sokan rossz választ adnak. Ebben az esetben nagy szerepet játszik, hogy milyen sorrendben végezzük el az egyes matematikai műveleteket. Az egyik leggyakoribb hiba, hogy először a szorzást végezzük el, majd az osztást, ami sok megoldó szerint az 1-es számot adja. Ez azonban nem a helyes megoldás.

MEGOLDÁS:

A helyes eredmény eléréséhez balról jobbra haladva kell számolni. Nem változtathatod meg a felírt feladatot, és nem végezheted el a műveleteket váltakozva.

Helyes eredmény: 81

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET