BelföldGazdaságHírek

RTL bejelentés – fizetni kell a látványért

Az RTL a közelmúltban bejelentette, hogy a következő években kizárólag náluk lesznek láthatók a Bajnokok Ligája mérkőzései.

A mostani szezonban összességében 192 meccset fog közvetíteni a cég, azonban sok néző számára csalódást okozott, hogy nem lesz lehetséges az összes mérkőzést a televízióban megnézni.

A csatorna számos mérkőzést kizárólag az RTL streamingplatformján, a RTL+on fog sugározni, amelyért plusz előfizetési díjat kell fizetni.

Az RTL+ előfizetés drágul

Az előfizetési rendszer implementálásával az RTL Magyarország emelte az RTL+ havidíját. Szeptember közepétől a jelenlegi 1990 forintos díj helyett 2990 forintot kell már fizetni azoknak, akik el szeretnék érni a teljes Bajnokok Ligája mérkőzéssorozatot.

Ez a változás sok néző számára okoz kellemetlen érzéseket, főleg azoknak, akik korábban az M4 Sport csatornán ingyen nézhették az összes mérkőzést.

A FemCafe felmérése szerint sokan kifogásolják az új rendszert, különösen azok, akik szívesen követték a BL mérkőzéseket a közszolgálati sportcsatornán. Egyikük ezt mondta:

“Ha a kedvenc csapatom játssza a mérkőzést, és az fizetősen lesz, akkor meg tudom oldani. Elnézést, de van már elég kiadásom, a Netflixre is elő vagyunk fizetve a feleségemmel, nem kell még egy RTL+, ha én Arsenal meccset akarok nézni.

Aki itt van, mind tudja, hogy hogyan hozzunk be mérkőzéseket külföldi oldalakról, és már nincsenek szakadozások, mint régen. Így már eléggé bosszantó, hogy a fő mérkőzések elhagyták az M4 Sportot, de nem okoz szívproblémákat. Tehát én nem fogok előfizetni, az biztos.”

Szurkolói elégedetlenség és tiltakozás

A szurkolók nagy része számára elfogadhatatlan, hogy a mérkőzésekért külön kell fizetni, és sokan gondolják úgy, hogy nem éri meg az árát. Sokak szerint, ha elő is fizetnek az RTL+-ra, biztosan lemondják a szolgáltatást a próbaidőszak leteltével.

A tavalyi Bajnokok Ligája döntőjének visszavágóját is csak az RTL+ felületén lehetett nézni, ami sokakat felháborított, mivel a Manchester City – Inter mérkőzés iránt nagy volt az érdeklődés. A FemCafe által megkérdezett emberek szerint sokan csalódottak voltak, hogy lemaradtak a mérkőzésről.

“Inkább a Sport 1, Sport 2 adását fogom nézni. Süppedjen el a felelőtlenül megállapított csomagjuk” – mondta indulatosan az egyik szurkoló.

A sportkedvelők alternatív megoldásokat keresnek

Bár a szurkolók egy része hű marad a kedvenc csapatához és hajlandó fizetni az RTL+ért, sokan keresnek alternatív megoldásokat. A közösségi médiában néhányan arról adtak hírt, hogy külföldi oldalakon próbálják megkövetni a mérkőzéseket, mert nem akarják kifizetni a megemelt havidíjat.

Az RTL döntése, hogy a Bajnokok Ligája mérkőzéseket különabb díjért sugározza, komoly vitákat váltott ki a sportrajongók között. Bár a csatorna továbbra is elérhetővé teszi a mérkőzéseket, a megemelt díj és a korlátozott hozzáférhetőség sokak számára elfogadhatatlan.

Az új előfizetési rendszer sikere a következő hónapokban válik majd nyilvánvalóvá, de biztos, hogy a szurkolók elégedetlensége további viták tárgyát képezi.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET