EgészségHírek

A névtelen almaecet: 9 csodás titok, amelyről még nem hallottál!

Az almaecet értékes szereplője otthonunknak, legyen szó háztartásban való felhasználásról vagy a szervezetünk érdekében végzett egészségügyi intézkedésekről. Az almaecet sokoldalúságának felismerésével garantáltan a boltba szaladsz egy újra üvegért.

Nagyanyáink bölcsességét idézve: “Az almaecet megold minden problémát.” És azt kell mondanunk, hogy van valóságtartalma ennek a mondatnak. Az almaecet, amely az almák erjesztésével jön létre, igazi tápanyagbomba: aminosavakban, enzimekben, pektinben, rostokban, vitaminokban gazdag és nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz.

Nézzük tehát, milyen remekül hasznosíthatjuk ezt a gyógyító hatású, isteni ízvilágú csodaszerünket:

Ráncok és pattanások ellen. Tisztítsuk meg arcbőrünk naponta egy vattakoronggal, amelyet almaecettel átitattunk. Hagyjuk hatni egy kicsit, majd mossuk meg arcbőrünk. Az eredmény élettel teli, sima és ragyogó bőr lesz.

Enyhíti a torokfájást. Egy csésze meleg vízben oldjunk fel egy teáskanál almaecetet, majd gargarizáljunk vele naponta egyszer-kétszer, amíg a kellemetlenség el nem múlik.

Korpásodás ellen. Egy szórófejes flakonban keverjünk össze három rész vizet egy rész almaecettel, és erre a keverékre legyen szükségünk, amikor megnedvesítjük a hajunkat. Hagyjuk hatni kb. húsz percig, majd öblítsük le. Ha szükséges, ismételjük meg a műveletet hetente egyszer.

Szemölcs ellen. Áztassuk be egy kis vattát almaecetbe, majd tegyük rá a szemölcsre. Hagyjuk ezt egy éjszakán át, majd helyezzünk rá új kötést.

Izzadásgátlóként is alkalmazható. Kenjük be hónaljunkat almaecettel, és hamarosan észre fogjuk venni, hogy ez sokkal hatékonyabb, mint a legtöbb dezodor.

Arcüreggyulladás ellen. Keverjünk össze negyed csésze almaecetet negyed csésze vízzel, adjunk hozzá egy teáskanál cayenne borsot, egy teáskanál mézet, egy citrom levét, és fogyasszuk el a keveréket.

Fogfehérítő. Két rész almaecetet keverjünk össze egy rész szódabikarbónával, vegyünk a szánkba a keverékből egy keveset, és “rágjuk meg” néhány percig, majd köpjük ki, és öblítsük ki alaposan a szánk. Ez a keverék megöli a szájban lévő baktériumokat, csökkenti a kellemetlen szájszagot, és segít a fogak fehérítésében.

Izomfájdalomra. Borogassuk a fájdalmas területeket egy almaecettel megnedvesített törölközővel.

Sminklemosóként is funkcionál. A megszokott sminklemosó helyett használjunk egy almaecetes vattakorongot. Ez nem csak tisztítja, de fertőtleníti is arcbőrünket, és a ráncosodás ellen is hatásos.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET