A krumplipüré az egyik leginkább kedvelt kiegészítő az étkezésnél világszerte. Könnyű elkészíteni, de még így is van néhány alapvető szabály, amit jobb, ha betartunk. Ti mik a hozzáadott trükkjeitek a tökéletes krumplipüré elkészítéséhez?
Most bemutatunk néhány kulcsfontosságú tippet, amelyeket biztosan célszerű követni ha arra törekszünk, hogy vendégeinket lenyűgözzük finom krumplipüré készítési tudásunkkal.
Két dolog az, amit általában az emberek rosszul csinálnak. Az egyik, hogy csak egyféle krumplit használnak fel a főzés során. Emlékezzünk, a krumplipüré akkor lesz igazán finom, ha legalább kettő különböző fajta krumplit használunk hozzá.
Az édesburgonya, paszternák és fehérrépa is hozzáadható. Mindegyik hozzávaló egyedi ízt ad a pürének. Fontos, hogy alaposan mossuk és hámozzuk meg őket a főzés előtt.
Ne kövessük el ezeket a gyakori hibákat:
1. A krumplit ne vágjuk túl apróra
Fontos, hogy nagyobb darabokat vágjunk a krumpliból, mert minél kisebbek, annál több vizet szívnak magukba. Miután felvágtuk őket, tegyük őket vízbe, hogy ne változzon meg a színük.
2. Fontos, hogyan keverjük össze
Azután, hogy leöntöttük a felesleges vizet, tegyük a fazékba a vajat, öntsük rá a tejet, és hagyjuk állni 3 percig. Ez idő alatt a krumpli megissza a hozzávalókat. Ha krémesebb pürét szeretnénk, használjunk mixerrel, de ha durvábbra vágyunk, akkor használjunk krumplipüré törőt.