HírekReceptek

Abált szalonna – A téli kirándulások luxus csemegéje

Az abált szalonna, más néven kövesztett szalonna, nem más, mint egy ínycsiklandó nektár azok számára, akik nem riadnak vissza a közeljövőbeni kirándulást terveznek a tél ereje ellenére. Fogyasztása friss kenyérrel egyszerűen ellenállhatatlan – egy bársonyos sima kísérő a tűz mellett, míg a havas táj szép látványait élvezzük.

Az elkészítéshez szükséges hozzávalók

  • 1 nagyobb darab szalonna, bőröstől (ideális esetben hasalja szalonna)
  • 1 fej fokhagyma
  • Pirospaprika

Abált szalonna receptje

Az elkészítés viszonylag egyszerű. Először is, alaposan mossuk meg a szalonnát, majd bőröstől forraljuk fel, körülbelül másfél-két órára. Ezen az időpontban pucoljunk meg egy fej fokhagymát, majd dobáljuk a gerezdeket a főzővízbe, hozzáadva sót ízlés szerint.

Miután a szalonna megpuhult és a villa könnyedén belenyúl, vegyük ki és csepegtessük le. Szeleteljünk fel 1-2 gerezd fokhagymát, és helyezzük a főtt szalonna tetejére. Ezután díszítsük a szalonnát őrölt pirospaprikával, és hagyjuk kissé állni.

Az előkészített abált szalonnát végül bőröstől, vékony szeletekre vágva, friss kenyérrel tálalva kínáljuk fel.

Fűszeresen, könnyedén, és nagyon ízletesen. Abált szalonna a mi hagyományos baconnk. Tesztelje az ízlelőbimbóit a hidegebb hónapokban azzal, hogy elkészíti ezt a magyar különlegességet. Egészségére!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET