EgészségHírek

Így tisztítsd meg a májad céklával, és élvezd az egészséges élet örömeit!

A cékla az egyik legjobb zöldség a máj számára, különösen erős méregtelenítő és regeneráló képességekkel. Mivel a májunk kulcsfontosságú a testünk számára, elengedhetetlen, hogy időt szánjunk arra, hogy megőrizzük egészségét.

Ha a máj nem működik megfelelően, hajlamos a toxinok felhalmozódására, ami hosszú távon számos betegséghez vezethet. A cékla tömve van esszenciális tápanyagokkal, mint például magnézium, kalcium, vas, kálium, C-vitamin, foszfor, mangán, beta-karotin és B-vitaminok. Ezek mind hozzájárulnak májunk védelméhez és a hatékony működés elősegítéséhez.

Rendszeres cékla lé fogyasztásával jelentősen lassíthatóak a krónikus májbetegségek előrehaladása. Különösen hatásos a zsírmáj esetén is.

Készítsünk friss céklalevet, és fogyasszuk rendszeresen!

Hozzávalók:

1 nagyobb cékla

1 sárgarépa

1 fél citrom

Elkészítés:

1. Alaposan mossuk meg a céklát és a sárgarépát, majd hámozzuk meg.

2. Ha sikerül biotermékeket beszereznünk, nem kell megpucolni őket, főleg ha frissen szedtük őket.

3. Vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük gyümölcscentrifugába. A végén adjuk hozzá a citrom levét, és kis vizet is adhatunk hozzá, ha nem elég leves.

Fogyasszunk naponta egy adagot, és máris nem kell aggódnunk a májunk egészségéért.

Érdekelhet más is!

60 éves vagyok, és ez a növény visszaadta a látásom, eltávolította a zsírt a májamról, és teljesen megtisztította a beleimet!

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET