A cékla az egyik legjobb zöldség a máj számára, különösen erős méregtelenítő és regeneráló képességekkel. Mivel a májunk kulcsfontosságú a testünk számára, elengedhetetlen, hogy időt szánjunk arra, hogy megőrizzük egészségét.
Ha a máj nem működik megfelelően, hajlamos a toxinok felhalmozódására, ami hosszú távon számos betegséghez vezethet. A cékla tömve van esszenciális tápanyagokkal, mint például magnézium, kalcium, vas, kálium, C-vitamin, foszfor, mangán, beta-karotin és B-vitaminok. Ezek mind hozzájárulnak májunk védelméhez és a hatékony működés elősegítéséhez.
Rendszeres cékla lé fogyasztásával jelentősen lassíthatóak a krónikus májbetegségek előrehaladása. Különösen hatásos a zsírmáj esetén is.
Készítsünk friss céklalevet, és fogyasszuk rendszeresen!
Hozzávalók:
1 nagyobb cékla
1 sárgarépa
1 fél citrom
Elkészítés:
1. Alaposan mossuk meg a céklát és a sárgarépát, majd hámozzuk meg.
2. Ha sikerül biotermékeket beszereznünk, nem kell megpucolni őket, főleg ha frissen szedtük őket.
3. Vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük gyümölcscentrifugába. A végén adjuk hozzá a citrom levét, és kis vizet is adhatunk hozzá, ha nem elég leves.
Fogyasszunk naponta egy adagot, és máris nem kell aggódnunk a májunk egészségéért.