HírekReceptek

Isteni bundáskenyér – bármilyen vasárnapi reggel sztárja!

A bundáskenyér egy kedvelt, gyorsan összedobható vasárnapi reggeli, mely a minimalista hozzávalók ellenére is kiválóan laktat. Mindössze tojásra és kenyérre van szükség, és máris főzhetjük is!

A főbb hozzávalók

– kenyér

– tojás

– csipetnyi só

Útmutató a készítéshez

A kenyérszeleteket keresztmetszetekben elfelezelem, kiválóan működik 1-2 napos kenyérrel is. A tojásokat egyesével feltöröm, minden tojás után pedig adok hozzá egy csipet sót, majd egy villával a tojásokat jól felverem.

Zsiradékot forrósítok egy serpenyőben, majd fogok egy kenyér szeletet és a tojásba mártom. miután pár másodpercig benne hagytam, megfordítom, és a kenyer másik oldalát is belemártom a tojásba, majd rögtön a forró zsiradékba teszem. Ezután addig ismétlem a folyamatot, amíg a serpenyőben elfogy a hely.

Ha már a felvert tojás is elfogyott, még 1-2 szelet kenyeret bedobok a még mindig forró zsiradékba, és így pirítót készítek. A ropogósra sütött pirítóst a bundáskenyér mellé teszem, mielőtt tálalnám, egy gerezd fokhagymával dörzsölöm át. A legjobb társa egy jó forró tea.

Pirítós frissen

Bundáskenyér

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET