A bundáskenyér egy kedvelt, gyorsan összedobható vasárnapi reggeli, mely a minimalista hozzávalók ellenére is kiválóan laktat. Mindössze tojásra és kenyérre van szükség, és máris főzhetjük is!
A főbb hozzávalók
– kenyér
– tojás
– csipetnyi só
Útmutató a készítéshez
A kenyérszeleteket keresztmetszetekben elfelezelem, kiválóan működik 1-2 napos kenyérrel is. A tojásokat egyesével feltöröm, minden tojás után pedig adok hozzá egy csipet sót, majd egy villával a tojásokat jól felverem.
Zsiradékot forrósítok egy serpenyőben, majd fogok egy kenyér szeletet és a tojásba mártom. miután pár másodpercig benne hagytam, megfordítom, és a kenyer másik oldalát is belemártom a tojásba, majd rögtön a forró zsiradékba teszem. Ezután addig ismétlem a folyamatot, amíg a serpenyőben elfogy a hely.
Ha már a felvert tojás is elfogyott, még 1-2 szelet kenyeret bedobok a még mindig forró zsiradékba, és így pirítót készítek. A ropogósra sütött pirítóst a bundáskenyér mellé teszem, mielőtt tálalnám, egy gerezd fokhagymával dörzsölöm át. A legjobb társa egy jó forró tea.
Ezeket láttad már?
- Ilyen egyszerű a tökéletes főzelék elkészitése: Csomómentes rántás és habarás titka, amit nem mindenki ismer
- Muszaka: Egy olyan fogás, amitől el fog fordulni a fejed! Gazdag, gyorsan elkészíthető, ízletes és egyszerű!
- A kínai szezámmagos csirke elkészítésének titkai – Kövessd ezeket a lépéseket és nem tudod elrontani