Érdekességek, listákHumorHumoros listák

A kertes házasokat kísértő rejtett törvény: Sokan még nem hallottak róla

Az év eleje óta számos eset fordult elő, amikor emberek szankciókat kaptak illegális fémkereskedelem miatt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrizőinek közúti razziái során több embert lepleztek le, akik megszegték a fémkereskedelmi törvényeket.

Egy magánszemély maximálisan három köbméter fémhulladékot tárolhat a saját ingatlanán. Ezen túl azt is igazolnia kell, hogy a fémhulladék őszintén saját ingatlanán került felhasználásra. Emellett a fémekkel való kereskedés tilos, kivéve, ha rendelkezik a szükséges engedéllyel, és csak a saját fém hulladékát adhatja át a koncesszionált fémkereskedőnek.

Időnként azonban az ellenőrzések során kiderül, hogy valójában kereskedelmi tevékenység áll a háztartási fém hulladékok mögött. Az így illegálisan értékesített fém hulladékok után kapott jövedelem a fémkereskedelmi szabályok megsértését jelenti.

Az ilyen módon kockázatot vállaló elkövetők azonban nem maradtak büntetlenek. A NAV ellenőrei jelentős pénzbírságot szabtak ki nekik, és eljárást indítottak a törvények megsértése miatt. Az illegális tevékenység akár többszázezer forintos bírságot is eredményezhet.

Fontos tudni, hogy 2023. július 1-jétől a magánszemélyek csak a koncessziós fémkereskedőnek adhatják át a vegyesen és elkülönítetten gyűjtött települési hulladéknak minősülő háztartási fémhulladékaikat.

Ez a rendelkezés tehát tovább szigorítja a fémkereskedelmi előírásokat és keményen bünteti azokat, akik illegális tevékenységet folytatnak.

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Átalakulás várható a magyarországi áramfogyasztásban: Így változhat meg a rezsicsökkentés!

2026-tól máshogy számolják majd az áram használatát bizonyos felhasználói csoportokban. A kormány előzetes tervében szerepel, hogy a jelenlegi áramszámítási módszert, mely nem…