HírekReceptek

A kínai szezámmagos csirke elkészítésének titkai – Kövessd ezeket a lépéseket és nem tudod elrontani

A kínai szezámmagos csirke különleges ízvilággal rendelkezik és a ropogós szezámmagos bevonat teszi igazán népszerűvé.

Ha szeretnél otthon is egy különleges ételt felszolgálni, ez a recept kiindulópontként tökéletes lehet. A következőkben lépésről lépésre bemutatjuk a kínai szezámmagos csirke elkészítését.

Az elkészítéshez szükséged lesz ezekre a hozzávalókra:

Csirke:

  • 500 g csirkemell apróra vágva
  • 2 tojás
  • 100 g liszt
  • 100 g kukoricakeményítő
  • Só, bors ízlés szerint
  • Olaj a sütéshez

Szósz:

  • 2 evőkanál szezámolaj
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál rizsecet (vagy fehérborecet)
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 evőkanál ketchup (opcionális, az extra színért)
  • 1 evőkanál vízben oldott kukoricakeményítő, a szósz sűrítéséhez

A tálaláshoz:

  • Szezámmag, pirítva
  • Aprított zöldhagyma
  • Párolt rizs

A kínai szezámmagos csirke elkészítése lépésről lépésre:

1. A csirke előkészítése:

Vágd apróra a csirkét, sózd, borsozd, majd panírozd be: először a tojásba forgatva aztán a liszt-kukoricakeményítő keverékbe, hogy ropogós külsőt kapjon.

2. A csirke kisütése:

Sütőben vagy wokban hevíts olajat, és süssd a csirkedarabokat kis adagokban. Ügyelj arra, hogy ne zsúfolódjanak össze, így mindenhol egyenletesen átsülnek. A csirkét forgasd ki a serpenyőből, amint aranybarna színt kapott.

3. A szezámmagos szósz elkészítése:

A zúzott fokhagymát pirítsd szezámolajban, majd add hozzá a többi hozzávalót: a szójaszósz, méz, cukor, ecet és a ketchup. A szósz elkészítéséhez hozzá kell adni a vízben oldott keményítőt is, majd összeforralni, míg az összetevők jól össze nem érnek.

4. A csirke és a szósz összekészítése:

Forgasd bele a csirkedarabokat a szószba, majd szórd meg pirított szezámmaggal és aprított zöldhagymával.

5. Tálalás:

Az ételt legjobb, ha rizzsel kínálod. A csirkét a szezámmagos bevonat teszi különlegessé, melynek köszönhetően az íze egyszerre édes és sós, ami tökéletes harmóniát teremt a tányéron.

A tökéletes szezámmagos csirkéhez hasznos tippek:

  • A panírozáshoz használd a liszt és a kukoricakeményítő keverékét: ez adja meg a csirkének ropogós, de nem túl kemény külsőt.
  • A szósszal kapcsolatban fontos tudni, hogy a kukoricakeményítő hozzáadásával lesz sűrű és ragacsos, így tökéletesen bevonja a csirkét.
  • Használj frissen pirított szezámmagot: ez kiemeli az ízét és ropogós textúrát ad az ételnek.

Az eredmény egy kitűnő kínai étel, amely otthon is könnyen elkészíthető. No és a legfontosabb, hogy valódi ínyencséggel gazdagíthatod a családi ebédeket vagy vacsorákat!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET