A nokedli számtalan változatban rejlik. Köretként kihagyhatatlan a pörkölt mellé, de tojást ráolvasva főételként is csodálatos – nyáron fejes salátával, kovászos uborkával.
Miként készül a tökéletes nokedli?
Természetesen sok személy számára a méret a fontos: minél lágyabban keveredik össze a tésztája, annál nagyobb lesz a galuska (nokedli szaggatóval elkészítve) – és fordítva.
És az íze és textúrája… Természetesen kell bele liszt, tojás, só és víz.
És az immár nem túl rejtett hozzávaló, a tartós tej. Bizony, ettől válik ellenállhatatlanul ízletté – írja a ripost.hu.
Az arányok:
50 dkg liszt
3 tojás
2 dl víz
2 dl tartós tej
só
A nokedlit a szokásos módon összekeverjük, majd sós forrásban lévő vízben kifőzzük.
Ha feljött víz felszínére, szűrőlapáttal kivesszük, leszűrjük.
Érdemes kevés olajos-sós vízben átöblíteni, és ismét leszűrni – így garantáltan nem tapad össze.