Életmód, egészségÉrdekességek, listákHasznosHírekReceptekTippek és trükkök

Brutális Brownie – a legjobb brownie recept, amit valaha kóstoltál

Mi teszi brutálisan finommá a brownie-t?

Szereted a csokoládét? Akkor ez a csokis brownie recept neked szól! Felejtsd el a száraz, ízetlen süteményeket, és készülj fel egy igazi csokis élményre. Ez az édes csoda nem simán finom, hanem brutálisan finom! Ráadásul, ha igazán különlegesre vágysz, pillanatok alatt átalakíthatod brownie torta csodává! Olvass tovább, és fedezd fel a tökéletes brownie titkát!

Az igazi titka, hogy olvasztott csokoládét ÉS kakaóport is használsz, ráadásul olaj helyett vajat (mert a vajnak sokkal jobb íze van). Ezen összetevők kombinációja minimális liszttel – éppen csak annyival, hogy épphogy megszilárduljon a tészta -, és barna cukorral a fehér helyett (a még több nedvességért és rágósságért) az, ami azt a tökéletes, gazdag, krémes csokoládé-süteményt eredményezi, amiről álmodtál.És ahhoz, hogy egy igazán ütős brownie-t készíts, keverj bele bőven csokoládédarabokat. Nemcsak kis zsebeket kapsz a ragacsos csokoládéból, hanem a süti állaga is extra krémes lesz, mert a csokoládé egy része a sütés során összeolvad a tésztával!

Hozzávalók (20×25 cm-es tepsi):

– 300 g étcsokoládé

– 120 g vaj

– 5 db tojás

– 230 g cukor

– 100 g liszt

– 80 g holland kakaópor

– 1 vaníliarúd (vagy 1 tasak vaníiacukor)

– 1 tk sütőpor vagy szódabikarbóna

– csipet só

A brownie recept lépésről lépésre:

Az étcsokoládét vízgőz felett összeolvasztjuk a vajjal, hogy egy selymes, csokoládés alapot kapjunk – ez az egyik legfontosabb lépés a tökéletes brownie recept elkészítéséhez. Közben a tojásokat óvatosan kettéválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, ami segít abban, hogy a brownie könnyed és puha legyen.

A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk az olvasztott vajas csokoládét. Ezután óvatosan beleforgatjuk a száraz hozzávalókat, végül pedig a tojásfehérjehabot is hozzákeverjük, hogy a tészta levegős és könnyű maradjon.

A masszát kivajazott formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt készre sütjük. Ha a csokis brownie belsejét kicsit lágyabbra, krémesebbre szeretnénk, vegyük ki hamarabb. Ha inkább tömörebb, masszívabb állagot kedvelünk, hagyjuk bent még 5 perccel tovább.

Miután teljesen kihűlt, a süti szépen szeletelhető. Tálalhatod vaníliafagyival vagy akár egy kis lekvárral is, de valószínűleg magában is hatalmas sikert arat majd. Ez a recept garantáltan elnyeri mindenki tetszését!

Oreo Álomtorta recept

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
45 éves egyéni vállalkozóként többéves tapasztalattal rendelkezem tartalomírás és szövegírás területén. Egyedülálló anyaként otthonról dolgozom, hogy rugalmasan oszthassam be az időmet, és minél több időt tölthessek a lányommal. Szenvedélyem az igényes,…

EZ MÉG ÉRDEKELHET