Hűtőnkben mindenféle dolgokat tárolunk: gyümölcsöt, zöldséget, édességet, kenyeret, mártásokat, szószokat, és még sorolhatnánk. De a téma nem is ennyire egyszerű. Nézzük meg, hogyan tároljuk helyesen a leggyakoribb élelmiszereket.
Ezeket a konyhaszekrényben tároljuk a fénytől védve
Kenyér, csokoládé, méz, olívaolaj, hagyma és fokhagyma: ezek az élelmiszerek jobban szeretik a szekrényt, és jobb minőségűek maradnak, ha nem helyezzük őket a hűtőbe. Fontos, hogy a fok és a hagyma esetében hűvös, száraz helyen tároljuk őket.
Ezeket nyugodtan hagyhatjuk polcon vagy asztalon
A citrusféléket, az avokádót, a uborkát, a padlizsánt és a paradicsomot nem kell feltétlenül a hűtőbe tenni, sőt, jobb minőségben maradnak, ha a szoba hőmérsékletén tároljuk őket.
Ezek a legbiztonságosabbak a hűtőben
A tojás, liszt, diófélék és zeller esetében a hűtő a legjobb választás tárolásukra. A tojás esetében a mítosz szerint mindig viták vannak, de az a legbiztonságosabb, ha a hűtőben tartjuk őket, hogy hosszú ideig frissek maradjanak.
HOZZÁSZÓLÁSOK
Hogyan tárolod élelmiszereidet? Van valami különleges tippje, amit velünk szeretne megosztani?
Global”>Szólj hozzá
Bejelentkezés
Megjegyezzük a böngésződet, hogy a következő hozzászólásnál gyorsabban tudj hozzászólni.
Δ
Ezeket láttad már?
- Milyen praktikus! Már régóta alufóliát használok, de ez a nyolc tipp még nekem is új volt
- A nagyimtól tanultam a családi receptet: Mióta ezzel öntözöm a növényeimet, minden szomszéd irigykedve jön át
- Egész télen nem kell gyömbért vennem, mert minden nyáron így termesztek magamnak végtelen mennyiségűt!