Elemér kulináris mesterünk egy különleges és ízletes köretet tett közzé, melynek főszereplője a rókagomba.
1. Szükséges hozzávalók
50 dkg rókagomba
15-20 dkg rizs
2 fej vöröshagyma
só
őrölt feketebors
petrezselyemzöld
1 kanál zsír
2. A készítés menete
Az előkészületekkel kezdődik: a rókagomba alapos mosása és csíkozása következik, míg a hagymát és petrezselymet finomra aprítjuk. Ezt követően egy zsírban megpirítjuk a hagymát, petrezselymet és gombát, ami mintegy öt-hat percet vesz igénybe.
A pirítást követően adjunk hozzá egy deci vizet a gombás keverékhez, és pároljuk lefedve kb. húsz percig. Időközben a rizst is megmossuk, majd a társaságához adjuk. Ezt követően felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk-borsozzuk, és így főzzük készre a rizst.
Íme, így készül a rókagombás rizses köret, Elemértől. Használja bátran a receptet, az eredmény garantáltan ízletes lesz!