HírekReceptek

A Kelet titkos receptje: Ázsiai grillkacsa

Ez az ázsiai stílusú grillezett kacsamell tökéletes választás lehet akár egy alkalombeli összejövetelre, akár egy átlagos hétköznapra. Az ízek bámulatos összhangja, a fűszerek és a hús egyensúlya egyedülállóan gazdag ételélményt ígérnek.

Hozzávalók

20-25 dkg kacsamell filé (kicsontozva)

1 teáskanál só

1 teáskanál őrölt feketebors

1 teáskanál őrölt gyömbér

1/2 evőkanál cayenne paprika

1 csillagánizs őrölt formában

2 teáskanál curry por

1/2 teáskanál őrölt fahéj

1 teáskanál szárított bazsalikom

2 teáskanál szárított fokhagyma

1,2 dl konzerv mandarin

1 evőkanál szójaszósz

2 evőkanál méz

1 és 1/2 evőkanál chili paszta

Elkészítés

Készítsünk elő egy elég nagy tálban egy fűszerkeveréket a sóból, borssal, gyömbérrel, cayenne paprikával, csillagánizzsal, curryvel, fahéjjal, bazsalikommal és fokhagymával. Ezután tegyük majd félre.

A kacsamell bőrét vágjuk be, de ügyeljünk rá, hogy a hús ne sérüljön. Ezután a hús mindkét oldalát dörzsöljük be alaposan a korábban elkészített fűszerkeverékkel, majd tegyük hűtőbe legalább egy órára, hogy a hús kellően felszívja az ízeket.

Melegítsük fel a grillt közepes hőfokra. A konzerv mandarint, a szójaszószt, a mézet és a chili pasztát turmixoljuk le. A keveréket öntsük egy serpenyőbe, és közepes lángon főzzük, amíg a kezdeti mennyiség felére csökken. Ezután hagyjuk kihűlni.

Töröljük le a kacsát, majd helyezzük a grillre. Mindkét oldalát süssük 4-5 percig, ezalatt néhányszor locsoljuk meg a narancsos szószunkkal. Az elkészült kacsát tálaljuk meg előmelegített tányérra, ráöntve a maradék szószt.

Az elkészült étel 4 adagos, mindegyik tányérnyi adaghoz öntsünk egy kis narancsszószt a tányérra, majd helyezzük rá a kacsamellet.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.