A krumplipüré nemcsak a világon, hanem Magyarországon is nagyon népszerű fogásnak számít, melynek elkészítése látszólag egyszerű, mégis vannak olyan apró részletek, amelyeket sokan figyelmen kívül hagyunk. Ön hogyan szokta készíteni a krumplipürét?
A következőkben megvizsgáljuk, melyek azok a kulcsfontosságú szabályok, amelyeket mindenképpen érdemes betartani, ha bámulatosan finom krumplipürét szeretnénk tálalni az asztalunknál.
A krumplipüré egyik legnagyobb titka, amit sokan figyelmen kívül hagynak, hogy nem elegendő egyfajta krumplit használni a készítése során. Jó tudni, hogy a krumplipüré kifejezetten ízletes lesz, ha elkészítése során legalább két különböző krumplifajtát használunk.
Sőt, bátran használhatunk édesburgonyát, paszternákot és fehérrépát is, hiszen ezek az összetevők mind-mind egyedi ízvilágot adnak a pürének. Ne feledjük el alaposan megmosni és meghámozni a hozzávalóinkat, majd kezdődhet a főzés.
Az alábbiakban bemutatjuk a két leggyakoribb hibát, amelyeket sose kövessünk el:
1. Ne vágjuk túl apróra a krumplit
A krumplit vágjuk nagyobb darabokra, mert minél kisebbek a darabok, annál több vizet szívhatnak fel. Miután felvágtuk a krumplit, azonnal tegyük vízbe, hogy ne változzon meg a színe.
2. A mixelés módja is számít
Az, hogy miként keverjük össze a krumplit, kulcsszerepet játszik a végeredményben. Miután leszűrtük a fölösleges vizet, adjuk hozzá a vajat, öntsük rá a tejet, és hagyjuk állni 3 percig, hogy a krumpli tökéletesen magába szívja ezeket az összetevőket. Dulldús, krémes állagért használjunk mixert, ha pedig valamivel darabosabb textúrát kedvelünk, akkor egy krumplipüré törővel érjük el a kívánt állagot.