Nyári csemegeként szerepel a menüben
Az édes főtt kukorica sokak számára elengedhetetlen a nyári napokon, hiszen ez a mennyei csemege igazi kedvenc a meleg hónapokban.
6 fontos információ a kukoricáról
Megismerünk most hat igazságot a kukoricáról, amit jó, ha tudunk, mielőtt nekilátunk enni.
1. Nem zöldség!
Először is, a kukorica nem zöldség, hanem egy gazdag gabonafajta. Történelmünk során ezt a növényt választották az emberek, évszázadonként gondosan művelték és háziasították.
2. Bizonyos betegségek aktivátoraként is funkcionálhat
A kukorica bár gluténmentes, azonban bélirritációt okozhat. A glikémiás indexe magas, ami azt jelenti, hogy a cukrot könnyen átalakítja a szervezetben. Ez cukorbetegség kialakulásához vezető problémákat, illetve kisebb gyulladásokat okozhat.
3. Nehéz az emésztése
A kukorica olyan élelmiszer, amit a gyomor és a bélrendszer nem képes teljesen megemészteni: amilyen formában bekerül a szervezetbe, olyan formában is távozik.
4. Lektint tartalmaz
A lektinek olyan fehérjék, amelyek az emésztés során nem bomlanak le. Bár kiürülnek a szervezetből, mégis okozhatnak bélproblémákat.
5. Növényvédőszerekkel terhelt
A manapság kapható kukoricák már nem szervestermesztésűek: növényvédőszereket tartalmaznak, melyek az emberi szervezet számára károsak lehetnek.
6. 85%-ban genetikailag módosított
Az aktuális kutatások szerint számos országban genetikailag módosított kukoricafajtákkal találkozhatunk, amelyek az összes kukorica 85%-át teszik ki.
Szerző: