HírekReceptek

A megunhatatlan élvezet – Rakott tészta újragondolva

Ma ebédre egy gyors rakott tészta került az asztalra, amelyben egyszerűen ötvöztük a kifőzött tésztát ízletes raguval, majd már indulhatott is a sütőbe!

Az elkészítéshez szükséges hozzávalók:

60 dkg darált sertéshús,

50 dkg penne tészta,

1 paradicsom,

1 vöröshagyma,

só,

őrölt feketebors,

majoránna,

oregánó,

szárított petrezselyem,

pirospaprika,

1 nagy tejföl

Az elkészítés lépései:

A penne tésztát megfőzzük, lecsepegtetjük, majd félretesszük. A hagymát megpucoljuk, felkockázva kevés zsiradékon megpirítjuk.

Amint a hagyma elérte a kívánt színt, hozzáadjuk a darált húst, kicsit pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami elleszi a húst.

A ragu ízesítése következik; sóval, borssal, pirospaprikával, majoránnával, oregánóval és szárított petrezselyemmel megbolondítjuk, majd a paradicsomot héjával belekockázzuk. Addig főzzük, míg a hús teljesen meg nem puhul, és egy kis szaftot hagyunk rajta.

Ekkor előkerül a tepsi – kikenjük olajjal és egy kis szafttal meglocsoljuk az alját. Ezt követően a tésztát és a ragut felváltva rétegezzük bele a tepsibe, több réteget is kialakítva ízlés szerint. A tetejére vastagon eldolgozzuk a tejfölt.

A rakott tészta sütés előtt és után

Végül jöhet a sütőbe sütés, ahol addig hagyjuk, míg a tejföl egy picit meg nem sül. Frissen, forrón, tányérról tálaljuk.

Egy tál finom rakott tészta

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET