HírekReceptek

A Mézes Szelet Receptje, Melyből Még Két Adag Sem Lesz Elég!

Szerelem első harapásra: ez a mézi szelet!

A mézeskalács szelet az elmúlt években igazi nehézsúlyú csillaggá nőtte ki magát a családi sütemények palettáján. Valahogy sosem ülnek ki belőle, évről évre kétszer annyit kell készítenem, mint amennyit terveztem. Íme, a családi kedvencünk, a mézes szelet receptje!

Adja hozzá a hagyományos mézeskalácshoz a bársonyos krém különleges ízét, süssön ebből az ízletes süteményből egy tepsit, amely az egész ünnep alatt illatos, morzsolódó és omlós marad.

A szükséges hozzávalók:

A tésztához:

1 közepes tojás

60 g margarin

250 g méz

1 csomag kotányi mézeskalács fűszerkeverék

1,5-2 kávéskanál szódabikarbóna

500 g liszt

A krémhez:

8 ek. kristálycukor

1 ek. búzadara

1 l tej

2 cs. Bourbon vaníliás cukor

3 dl habtejszín

A készítés menete:

Az előkészítéshez a tésztát már az előző napon össze kell gyúrni. A margarint és a mézet olvasszuk fel, majd a meleg margarinnal keverjük össze a liszttel, a mézeskalács fűszerrel, és a tojással.

Ha a tészta túl száraz lenne, adjunk hozzá egy kis olvasztott margarint, ha pedig túl ragadós, akkor liszttel javítsunk rajta!

Tekerjük folpackba a tésztát és egy éjszakára hűtsük a hűtőszekrényben.

A búzadara krém elkészítéséhez a tejet keverjük össze a búzadarával és a cukorral, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük meg. Hagyjuk kihűlni.

Közben verjük fel a tejszínt, majd óvatosan keverjük össze a kihűlt tejberizs-szerű krémmel.

A tésztát nyújtsuk négy egyenlő részre (2 mm-es vastagságúakra), majd 200 fokon süssük meg őket a sütőben. A mézes lapokat óvatosan kenjük meg a krémmel, majd hagyjuk pihenni néhány órát.

És máris fogyaszthatjuk a családi kedvencünket, a mézes szeletet!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.