Receptek

A néni öröksége: így válik tökéletessé a petrezselymes burgonya – Ragyogó!

Kellékek:

1 kg krumpli

10 dkg vaj

1 tő petrezselyem

A krumplit alaposan megtisztítjuk, a héját lelocsoljuk, ha fenn akarjuk tartani.

Az edénybe hideg vizet töltünk, hozzákeverjük a krumplit, jóízűen megsózzuk, majd a forrástól számított kb. 15 percen át főzzük, míg a krumpli megpuhul. Utána leszűrjük és félretesszük.

A petrezselymet finomra aprítjuk.

Egy lábasban közepes hőfokon kezdjük el melegíteni a vajat, ha elkezd habzani, hozzáadjuk a krumplit, sózzuk, és végül behintjük a petrezselyemmel. Alaposan összeforgatjuk, és már szervírozhatjuk is.

Elkészíthetjük úgy is, hogy a vajon hosszabb ideig sütjük a krumplit, ilyenkor kevés olajat vagy más zsírt is adunk a krumplihoz, és addig sütjük, míg szép színt nem kap, azután összekeverjük a petrezselyemmel.

Feljegyzés:

Lehet normál krumpliból is elkészíteni, de azt mindenképpen hámozzuk meg.

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET