Az univerzális és minden szupermarketben elérhető nudli elfogyasztása az egyik leggyorsabb módja a táplálkozásnak. Könnyedén áthidalhatjuk vele azt az időszakot, amikor nincs elég időnk a főzésre. Mint sokan mások, mi is mézes joghurttal tálaltuk, spórolva ezzel még a kalóriákon is!
1. Szükséges hozzávalók
Egy csomag fagyasztott nudli
Zsemlemorzsa
Egy csipet só
Két evőkanál méz
Két kisebb natúr joghurt
2. A készítés menete
Az első lépés, hogy máris a kezünkbe vett nudlit kifőzzük a forrásban lévő vízben, mégpedig a csomagolásán található utasítás szerint, ami csupán néhány percet tesz ki. A főzővizet gazdagítom egy csipet sóval.
Közben egy porcelán bevonatú serpenyőben, teljesen zsiradék nélkül, pirítsuk meg a morzsát. A morzsát folyamatosan kevertem, egészen addig, míg világosbarnára nem vált a színe.
A leszűrt, megfőtt nudlit megszórjuk a már előkészített, megpirított morzsával, majd fakanállal kevertetjük, forgatva, mindaddig, míg egészen be nem fedjük az összes nudlit morzsával.
Egy nagy kanál mézet egy kis tálba helyezek, majd néhány másodpercre a mikrohullámú sütőbe töltöm, pont addig, amíg a méz kicsit meg nem folyósodik. Ekkor hozzákeverek egy kis pohár natúr joghurtot és összekeverem a mézzel. Ezzel a honlapra kerülő mézes joghurttal locsolom meg a nudlit, elegendő lesz 1 kanál méz és 1 kis joghurt 1-2 személy számára.
Tradicionálisan a nudlit tejföllel és porcukorral is meg lehet locsolni, de a natúr joghurtos-mézes dressing sokkal kevésbé hizlal.