Receptek

A Rakott Csirkemell: Látványos Élvezet Az Étkezőasztalnál

Hozzávalók

70 dkg csirke-, vagy pulykamell1 kisebb kanál só1 kávéskanál őrölt bors8-10 szelet bacon (az edényt úgy válasszuk, hogy ki tudjuk vele bélelni és ráhajtani)8 dkg liszt3 tojás15-15 dkg trappista és füstölt sajt8 szelet csirke vagy pulyka sonka (intenzívebb színű sonkával még látványosabb lesz)2 dl tejföl

A művészet az elkészítésben rejlik

A recepthez a húst kissé laposabbra kell szeletezni, nagyjából 4-5 dekás adagokban, majd ízesíteni kell sóval és borssal. Az ideális sütőtálba könnyedén beleférnek a baconcsíkok, amik majd a tetejét és az oldalát bélelik majd a formának, és mélyen belelógnak.

Ezek után a hússzeleteket egyenként beleforgatjuk a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a reszelt sajtokból álló keverékbe. Egy réteget leteszünk az edény aljára, majd erre jönnek a sonkaszeletek, ezt követően pedig ismét csak hús, amit sajttal forgattunk meg. Folytatjuk ezt a rétegezést, ameddig az alapanyagunk engedi, minden esetben a hússzeletekkel zárva le a sorokat.

A végén a tejfölt eloszlatjuk a tetején, ráhajtjuk a bacon szeleteket és fröcsögés ellen alufóliával letakarjuk. Ezt követően a már előmelegített sütőben 180 fokon 1 teljes órán át sütjük.

Rakott csirkemell feltekerve

Rakott csirkemell szeletelve

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET