HasznosHírekOtthon

A rántott hús készítésének 10 kis ismert módja, amelyek meglepően hatásosak!

A rántott hús készítése könnyűnek tűnik, de van 10 apró titok, amit a háziasszonyok 95%-a nem ismer!

1. A hús vastagsága

A rántott hús elkészítésénél fontos, hogy a hús vékony legyen, lehetőleg 2-3 mm vastag. Ez rendkívül fontos, mivel így sokkal alkalmasabb panírozásra, és az íze is sokkal intenzívebb lesz.

2. Fűszerezés

Ne felejtsük el a sót és a fekete borsot a panírozás előtt! Sokak szerint a hús fűszerezése hatalmas hiba, de ez nem így van. A jó fűszerezés kulcsa a rántott hús sikeres készítéséhez.

3. Liszt

Rendkívül fontos, hogy a panírozáshoz nullás lisztet használjunk. Ez a liszt sokkal finomabb és alkalmasabb a panírozáshoz.

4. Tojás

A tojáshoz adjunk egy kevés ásványvizet vagy tejet, majd utána verjük fel. Ez biztosítja a tojás kellemes és egységes állagát.

5. Zsemlemorzsa

A tökéletes rántott hús titka az, hogy a zsemlemorzsa finomra van őrölve. Kerüljük a durva, ropogós morzsát a panírozás során!

6. Sütés

Sosem süssük a húst vajban! Csak olajat vagy forró disznózsírt használjunk a sütéshez.

7. Olaj és vaj

A forró olajhoz hozzáadhatunk egy kevés vajat. Ez a vaj különleges, nagyon finom ízt ad majd a húsunknak.

8. Sütés

Gyakran forgassuk a hússzeleteket a sütés közben, hogy egyenletesen átsüljenek. Figyeljünk arra is, hogy a zsiradék ne takarja el teljesen a hússzeleteket.

9. Csepegtetés

Miután kisütöttük a húst, mindig hagyjuk lecsepegni a felesleges zsiradéktól!

10. Panírozás során

Figyeljünk arra is, hogy ne hagyjunk felesleges lisztet, tojást vagy morzsát a húson a panírozás során!

Szerző: –

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET