A rántott hús készítése könnyűnek tűnik, de van 10 apró titok, amit a háziasszonyok 95%-a nem ismer!
1. A hús vastagsága
A rántott hús elkészítésénél fontos, hogy a hús vékony legyen, lehetőleg 2-3 mm vastag. Ez rendkívül fontos, mivel így sokkal alkalmasabb panírozásra, és az íze is sokkal intenzívebb lesz.
2. Fűszerezés
Ne felejtsük el a sót és a fekete borsot a panírozás előtt! Sokak szerint a hús fűszerezése hatalmas hiba, de ez nem így van. A jó fűszerezés kulcsa a rántott hús sikeres készítéséhez.
3. Liszt
Rendkívül fontos, hogy a panírozáshoz nullás lisztet használjunk. Ez a liszt sokkal finomabb és alkalmasabb a panírozáshoz.
4. Tojás
A tojáshoz adjunk egy kevés ásványvizet vagy tejet, majd utána verjük fel. Ez biztosítja a tojás kellemes és egységes állagát.
5. Zsemlemorzsa
A tökéletes rántott hús titka az, hogy a zsemlemorzsa finomra van őrölve. Kerüljük a durva, ropogós morzsát a panírozás során!
6. Sütés
Sosem süssük a húst vajban! Csak olajat vagy forró disznózsírt használjunk a sütéshez.
7. Olaj és vaj
A forró olajhoz hozzáadhatunk egy kevés vajat. Ez a vaj különleges, nagyon finom ízt ad majd a húsunknak.
8. Sütés
Gyakran forgassuk a hússzeleteket a sütés közben, hogy egyenletesen átsüljenek. Figyeljünk arra is, hogy a zsiradék ne takarja el teljesen a hússzeleteket.
9. Csepegtetés
Miután kisütöttük a húst, mindig hagyjuk lecsepegni a felesleges zsiradéktól!
10. Panírozás során
Figyeljünk arra is, hogy ne hagyjunk felesleges lisztet, tojást vagy morzsát a húson a panírozás során!
Szerző: –
Ezeket láttad már?
- Egész télen nem kell gyömbért vennem, mert minden nyáron így termesztek magamnak végtelen mennyiségűt!
- A nagyimtól tanultam a családi receptet: Mióta ezzel öntözöm a növényeimet, minden szomszéd irigykedve jön át
- Milyen praktikus! Már régóta alufóliát használok, de ez a nyolc tipp még nekem is új volt