Egy olyan rántott hús receptet osztok ma meg Önökkel, amely nemcsak könnyedén elkészíthető, de garantáltan pillanatok alatt elfogy a tányérokról. Van ebben a varázslatban egy különleges titok – most megtudhatják, mi ez.
Hozzávalók:
1 kg sertéshús, 3 gerezd fokhagyma, 2 kiskanál mustár, 6 db tojás, 150 g liszt, só, őrölt fekete bors, olaj.
Elkészítése:
Tisztítsuk meg a húst, szárítsuk meg papírtörlő segítségével, majd ízlés szerint szeleteljük fel. Fóliával takarjuk le a húsokat és klopfoljunk rájuk, hogy vékonyabb szeletek legyenek. Egy kisebb tálban keverjük össze a mustárt a ledarált fokhagymával. Minden hússzeletet sózzuk meg és borsozzunk, majd kenjük be a mustár-fokhagyma keverékkel. Tároljuk a bevonatos hússzeleteket egymáson, félretéve egy tálba. A tojásokat verjük fel és fűszerezzük sóval, majd az átszitált lisztet helyezzük egy mély tányérba.
Helyezzük a hússzeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, és ezt a lépéssorozatot ismételjük meg egyszer. Melegítsünk olajat egy serpenyőben, és mérsékelt lángon süssük meg benne a húsokat. Az elkészült, ízletes rántott húsokat tegyük egy tálra; friss petrezselyemmel díszíthetjük, és ízlés szerint adhatunk hozzá köretet. Jó étvágyat hozzá!