Sok olyan alkalmunk nem adódik, amikor a reggeli tojásrántottánkat vagy a vacsora steakünket nem egy hagyományos tányérról, hanem mondjuk egy tégladarabról vagy egy strandpapucsról eszünk. Azonban néhány új hullám étterem úgy érzi, hogy a vendégek nyitottak az ilyen és ehhez hasonló bátor tálalási technikákra.
Lássuk most, 17 esetet, amikor az emberek egyszerűen ledöbbentek, hogy milyen extrém módon találkoztak az otthon megszokott evési szokásaikkal szemben.
Az első példa rögtön a lágy kenyér tálalása.
Aztán ott van a séf, aki az előételt közvetlenül a kézbe adja.
A villára tűzött csokis szarvasgombák ötlete pedig a lovak világából eredhetett.
Elemezzük a lebegő habos süteményt.
Az sem mindennapi, amikor az étek tálját egy iPad képernyője adja.
A kúl ételek a szalmában is megjelenhetnek, egy kecske szarvának támasztásával..
Meglepő, de a pizza is ízletes lehet, ha snowboardon szervírozzák…
Mi van, ha az étel a babákba „öltözik”?
Egy egész pirítóssal sem szoktak mellőzni.
A jégkrém habbal, villanykörtében tálalva szárított fű ágyon.”
A halak némely éttermemben csak díszítésnek szolgálnak, az étel csak a tányéron helyezkedik el..
A raviolikat pedig szárítókötélen lógathatjuk.
Tálalhatunk néhány falatot egy hatalmas csonton..”
Szikláink sajnos nem ehetőek- figyelmeztet a pincér.
Serpenyő? Tál? Miért ne lehetne rendszámtábla tányér helyett?
„Gyönyörű, de egy hagyományos, egyszerű tányérnak jobban örültem volna.”
Illetve vegyük az utolsó példát, ahol az étel egy kis kenyértölcsérben jelenik meg.
A példák azt bizonyítják, hogy a tányérhasználatnak gyakorlatilag nincsenek határai. A lehetőségek végtelenek és csak a fantázia szabhat gátat ennek az értékes lista hosszának.