HírekReceptek

A titok a reggeli boltos tojásfutamok mögött – Parasztreggeli

A parasztreggeli olyan, mint egy művész ecsetvágása a vásznon – boldog belevetés egy rendetlen fejedelembe, amit mi magunk szabottunk. Nem számít, mi található a hűtőnkben, kifogástalan friss tojásunk pedig ahogyan összefonódik a többi hozzávalóval, megfesti a reggelünket. A következő receptemet egyike azoknak, amelyek az otthonunkban a leggyakrabban használt, hagyományos, paraszti ételek közül kerültek ki.

Az alapok:

parasztsonka, kolbász, újhagyma, fél tucat tojás, só, őrölt feketebors, fagyasztott hasábburgonya

Így készül:

A sonkát apró kockákra vágom, majd rádobok néhány szelet kolbászt is. Az újhagymát megmosom, a hagymás részét felkarikázom, és pár zöld szálat is aprítok hozzá. Ezután kiütöm és felverem a tojásokat.

Anélkül, hogy zsiradékot adnék hozzá, összekeverem az összetevőket egy serpenyőben, mivel a sonka és a kolbász rengeteg ízletes zsírt enged ki. Főzésem közben a húsok kiadnak saját zsírjukat, melyben a többi hozzávaló és a félkész hasábburgonya is szépen megpirul. Ekkor öntöm rá a felvert tojásokat, borsozom, és ha szükséges, sózom. A tükörtojást a saját ízlésem szerinti textúrára sütöm. Friss kenyeret adok hozzá, és reggelire szolgálom fel.

Paraszteggeli tojással

A parasztreggeli hozzávalói – néha még virsli is kerül bele

Parasztreggeli tojással

Egy másik változat – ez alkalommal virsli nélkül

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.