Receptek

A titok, ami a tökéletes sajtos stangli elkészítéséhez vezet

Hozzávalók:

50 dkg liszt

3,5 dl langyos tej

1 dkg cukor

1 dkg só

3 dkg vaj

2,5 dkg élesztő

10-15 dkg sajt

Elkészítés:

A lépések egyszerűek, de a részletekben rejlik a titok! Kezdjük azzal, hogy a lisztet szitáljuk bele egy nagy keverőtálba. A tejet melegítsük kézmelegre. Ekkor jöhet hozzá a cukor és az élesztő. Az utóbbit morzsoljuk bele, majd adjunk hozzá 4-5 evőkanál lisztet. Ezután jöhet a felfuttatás.

A következő lépés, hogy a liszthez keverjük hozzá a sót és a megkelt élesztőt. Dolgozzuk össze kicsit, majd jöhet hozzá a lágy vaj. Most jön a legfontosabb rész, a kidolgozás. Készítsünk lágy tésztát. Akkor tökéletes, ha elválik a keverőtál oldalától. Ezután jöhet a 45 perces kelesztés.

Ha ez megvan, osszuk nyolc részre a tésztát, és formázzuk gombócokká. Lehetséges, hogy formázás közben kézre találunk, de ez teljesen rendben van. Hagyjuk pihenni 10 percet, majd nyújtsuk ovális formára egy enyhén lisztezett deszkán. Figyeljünk, hogy a tésztát már ne lisztezzük tovább! Ezután csavarjuk fel a tésztát, de közben húzzuk szét a tetejét, hogy szélesebb legyen. Formázzunk belőle rudakat, majd helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

Ne felejtsük el, hogy hagyjunk kis helyet a rudak között! Ezután kenjük le őket vízzel, szórjuk meg őket reszelt sajttal, és hagyjuk őket pihenni 5-10 percet. Végül süssük őket 200 fokon, 18-20 percig.

És voilà, készen áll a tökéletes sajtos stanglid! Jó étvágyat hozzá!

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET