Receptek

A tökéletes Lőrinci töltött káposzta recept

1. Szükséges hozzávalók:

1 kg darált hús lapocka, dagadó (lágyékos)

0,5 kg rizs vagy gersli (árpagyöngy)

2-3 db nagy fej vöröshagyma

só ízlés szerint

Delikát 8 ételízesítő ízlés szerint

őrölt bors ízlés szerint

majoránna

10-15 db savanyú káposztalevél (haraszt)

0,5kg savanyú aprókáposzta

3 evőkanál zsír

2 nagy doboz sűrített paradicsom

1 kg oldalas

3 evőkanál pirospaprika

2. Az elkészítés menete:

A húst ledaráljuk, majd a rizst hozzáadjuk, valamint a fűszereket. A hagymát, amit apró kockára vágtunk, a zsíron megdinsztelünk és hozzákeverjük a pirospaprikát, majd a húshoz adjuk. Alaposan összedolgozzuk, és ízlés szerint után ízesítünk.

A tölteléket a levelekbe csavarjuk úgy, hogy ne tudjon a levélből kifordulni. Megfelelő nagyságú fazékba rakjuk a következő sorrendben: alulra egy sor kicsavart apró káposzta, amely közé szálasra vágott vöröshagymát kevertünk, és megszórtunk ételízesítővel, majd rárakjuk az oldalas darabokat, és a töltelékeket lazán sorba, ráöntjük a sűrített (vagy házi) paradicsomot. Újra egy sor aprókáposzta, ha van akkor az oldalas, és maradék töltelék. A töltelék mennyisége (darab száma) függ a haraszt (levél) nagyságától is.

Ráöntjük a maradék paradicsomot, felöntünk annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük.

Egy tál lőrinco töltött káposzta

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.