Receptek

A tökéletes meggyleves receptjének titka: egyszerű trükkökkel biztos a siker!

A friss meggyből készült leves a nyár egyik legnagyobb kulináris élménye. Bár nem ördöngösség az elkészítése, sokan mégis elbizonytalanodnak a titkában. Most felfedjük ezt nektek!

Hozzávalók:

1 kg friss meggy

1 citrom reszelt héja

1 csomag vaníliás puding

3-4 evőkanál cukor

3-4 szegfűszeg

3 db fahéj

tej

Először is, a szegfűszeget és a fahéjat egy főzőtojásba helyezzük. Ezután tedd egy nagy edényben 2,5 liter vizet a főzőtojással, a reszelt citromhéjjal és a cukorral, és kezdd el forralni. Forraljuk 3-4 percig, majd adjuk hozzá a megmosott, kimagozott meggyet. Tekerjük le a fedelét, és hagyd felforrni újra.

Ne hagyd túl sokáig a tűzön, hogy a gyümölcs ne essen szét. Eközben keverjük ki a pudingport hideg tejjel, míg sima nem lesz. Amikor a leves ismét forr, óvatosan keverjük hozzá a kikevert pudingot. Addig kavarjuk, amíg közepesen sűrű, de még leveses állagú lesz. Tálalhatjuk hidegen és melegen is.

Tipp: Ha hidegen tálaljuk, habtejszínnel is díszíthetjük.

Fontos megjegyezni: Ha cukorbetegek vagy diétázók szeretnék ezt a levest élvezni, akkor ételízesítőt vagy nyírfacukrot használjunk. Az utóbbi esetében ne felejtsük el, hogy hashajtó hatása van. Ha valaki nem szokta meg, kellemetlen meglepetés érheti.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.