Receptek

A tökéletes meggyleves receptjének titka: egyszerű trükkökkel biztos a siker!

A friss meggyből készült leves a nyár egyik legnagyobb kulináris élménye. Bár nem ördöngösség az elkészítése, sokan mégis elbizonytalanodnak a titkában. Most felfedjük ezt nektek!

Hozzávalók:

1 kg friss meggy

1 citrom reszelt héja

1 csomag vaníliás puding

3-4 evőkanál cukor

3-4 szegfűszeg

3 db fahéj

tej

Először is, a szegfűszeget és a fahéjat egy főzőtojásba helyezzük. Ezután tedd egy nagy edényben 2,5 liter vizet a főzőtojással, a reszelt citromhéjjal és a cukorral, és kezdd el forralni. Forraljuk 3-4 percig, majd adjuk hozzá a megmosott, kimagozott meggyet. Tekerjük le a fedelét, és hagyd felforrni újra.

Ne hagyd túl sokáig a tűzön, hogy a gyümölcs ne essen szét. Eközben keverjük ki a pudingport hideg tejjel, míg sima nem lesz. Amikor a leves ismét forr, óvatosan keverjük hozzá a kikevert pudingot. Addig kavarjuk, amíg közepesen sűrű, de még leveses állagú lesz. Tálalhatjuk hidegen és melegen is.

Tipp: Ha hidegen tálaljuk, habtejszínnel is díszíthetjük.

Fontos megjegyezni: Ha cukorbetegek vagy diétázók szeretnék ezt a levest élvezni, akkor ételízesítőt vagy nyírfacukrot használjunk. Az utóbbi esetében ne felejtsük el, hogy hashajtó hatása van. Ha valaki nem szokta meg, kellemetlen meglepetés érheti.

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET