A nyár során valóságosan felhalmozódik a zöldség, és gyümölcstermelés. A téli hónapokban elegendő vitaminhoz, és ásványi anyaghoz juthat a szervezetünk, ha előre gondoskodunk a tápanyagokról. Az elrakott lecsó befőttesüveg visszahozza a nyarat a téli hónapokra!
Hozzávalók:
5 kg paprika
4 kg paradicsom
1 csésze cukor
2 csipetnyi só
2 evőkanál 9%-os ecet
1 csésze növényi olaj
Elkészítés:
1.Törjük át a paradicsomot, mosd meg a paprikákat, majd tisztítsd meg, és vágd 3-4 részre.
2.A paradicsomszószt fűszerezd meg cukorral és sóval, majd tedd fel főni. Ahogy elkezd forrni, tedd bele a felvágott paprikákat és az olajat. Miután feljött a lé, hagyd még főni 30 percig.
3.Vedd le a tűzről a fazekat, és öntsd hozzá az ecetet. Sterilizált befőttesüvegekbe kanalazd a lecsót, zárd le az üvegeket, fordítsd fejjel lefelé, majd takard le egy vastag takaróval.