HírekReceptek

A tökéletes megoldás: így tévékenyítsd el tartósítószer nélkül a télre a lecsót!

A nyár során valóságosan felhalmozódik a zöldség, és gyümölcstermelés. A téli hónapokban elegendő vitaminhoz, és ásványi anyaghoz juthat a szervezetünk, ha előre gondoskodunk a tápanyagokról. Az elrakott lecsó befőttesüveg visszahozza a nyarat a téli hónapokra!

Hozzávalók:

5 kg paprika

4 kg paradicsom

1 csésze cukor

2 csipetnyi só

2 evőkanál 9%-os ecet

1 csésze növényi olaj

Elkészítés:

1.Törjük át a paradicsomot, mosd meg a paprikákat, majd tisztítsd meg, és vágd 3-4 részre.

2.A paradicsomszószt fűszerezd meg cukorral és sóval, majd tedd fel főni. Ahogy elkezd forrni, tedd bele a felvágott paprikákat és az olajat. Miután feljött a lé, hagyd még főni 30 percig.

3.Vedd le a tűzről a fazekat, és öntsd hozzá az ecetet. Sterilizált befőttesüvegekbe kanalazd a lecsót, zárd le az üvegeket, fordítsd fejjel lefelé, majd takard le egy vastag takaróval.

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET