Éva nemrég egy egzotikus fogást, a Pupusas-t választotta a Facebook csoportunkban, és még a receptet is megosztotta velünk. Ő volt olyan kedves, hogy fényképekkel és az elkészítési folyamattal is ellátott minket.
A szükséges hozzávalók
Ez a recept 3 személyre van beállítva.
– 20 dkg finomliszt
– 10 dkg sütőporos liszt
– 1 teáskanál só
– 50 ml olaj
– 120 ml langyos víz
Töltelékhez szükséges hozzávalók
– 3 evőkanál 20%-os tejföl
– 10 dkg reszelt sajt
– 10 dkg szalonna
– 3 evőkanál sonka
– 1 tv paprika, vagy fél kaliforniai paprika
– 2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
– 2-3 evőkanál konzervkukorica
Elkészítési folyamat
Az összes hozzávalót meggyúrom a tésztához, majd pihentetem, amíg a töltelék elkészül.
A szalonnát apró kockákra vágom a töltelékhez, és kiolvasztom a zsírját. A lilahagymát is kisebb darabokra vágom, az újhagymát felkarikázom. Ezután összekeverem a töltelék hozzávalóit.
A tésztát hat részre osztom, minden egyes darabot kinyújtok, majd mindegyikre egy nagy evőkanál tölteléket helyezek. A megtöltött tésztadarabokat lezárom, majd serpenyőbe teszem az előre kisütött szalonnazsírral.
Jó sütögetést és ízletes étkezést kívánok mindenkitnek! A megtöltött tésztadarabokat 4-5 percig sütöm minden oldalukon.