Ha a krémes desszertek rabja vagy, ezt a különleges süteményt nem hagyhatod ki!
A következők szükségesek hozzá:
- 30 dkg liszt
- 3 evőkanál porcukor
- egy csipet szalalkáli
- egy késhegynyi szódabikarbóna
- 7 dkg margarin
- 1 egész tojás
- 1/2 dl tej
A krémhez pedig:
- 4 kanál liszt
- fél liter tej
- 18 dkg margarin, vagy vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- fél citrom leve
- 1 tojássárgája
Így készítsd el:
A hozzávalókat megfelelő sorrendben összedolgozzuk és tepsibe terítjük. Három részre osztva sütjük meg. A krémhez a 4 kanál lisztet elkeverjük a fél liter tejjel, majd állandóan keverés mellett sűrűre főzzük. Mikor kihűlt, 18 dkg margarint vagy vajat habosra keverünk 25 dkg porcukorral. Ebbe belekeverjük a 2 csomag vaníliás cukrot, a fél citrom levét és egy tojássárgáját. Ezt az egészet összedolgozzuk a már kihűlt krémmel. A már megsült tésztát megkenünk a masszával, majd vaníliás cukorral megszórjuk.
A végeredmény egy elképesztően finom, krémes sütemény, amely egyben ínycsiklandó és laktató is. Egyszerűen tökéletes választás a sütemények szerelmeseinek!