HírekReceptek

Adobo – Az elragadó Fülöp-szigeteki ízvilág titka

Az Adobo nem csupán egy egyszerű étel, hanem a Fülöp-szigetek konyhaművészetének csúcsteljesítménye. Az ecet adja meg jellegzetes ízét, ugyanakkor remek tartósítóként is szolgál a trópusi hő ellenére. Szinte hallja magában az ételeink, ahogy kinyitja az ínyencek világát és ámulattal tölt el bennünket a szigetország gazdag gastronómiai örökségével.

Az elkészítéshez szükséges hozzávalók

6-8 csirkeszárny

1/3 csésze (80 ml) kókuszléből készült ecet, balzsamecettel helyettesíthető

1/4 csésze (60 ml) szójaszósz

4 gerezd zúzott fokhagyma

1-2 darab babérlevél

fél teáskanál (2,5 ml) frissen tört (nem őrölt) feketebors

Íme a varázslat: az elkészítés lépései

Első lépésként a csirkeszárnyakat, a fokhagymát, a zúzott borsot, a szójaszószt és a balzsamecetet egy serpenyőbe helyezem és összefőzöm e „varázslatos kotyvalékot”.

Miután a csirkeszárnyak megpuhultak, egy szűrő segítségével csepegtetem le őket, a serpenyőben található főzőlevet pedig külön tálba öntöm.

A csirkeszárnyakat ezután forró olajban ropogósra sütöm, majd visszateszem őket a serpenyőben lévő szószba. Ekkor adom hozzá a babérleveleket, és alacsony lángon főzöm, amíg a szósz besűrűsödik.

Ízlés szerinti hosszúságú főzéssel a csirke teljesen beépítheti a szószt, mely a hő hatására már pattogó hangot ad ki.

Forró rizzsel és kívánság szerint zöldségekkel kínálom.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.