A tésztája elképesztően finom, mint amit régen édesanyánk, nagymamánk készített. Minket teljesen elbűvölt ez a finom és egyszerű süti!
HOZZÁVALÓK:
20 dkg .liszt20 dkg. vaj vagy margarin4 egész tojás15 dkg cukorkb.1 kg. hámozott, kimagozott, 8 cikkre vágott alma és hozzáízlés szerint: kristálycukor ,fahéj ,ízlés szerintkifacsart citrom leve vagy citromlé.
ELKÉSZÍTÉS
140 fokra előmelegítjük a sütőt, alsó-felső állásra. A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral. Az almacikkeket felvágjuk, meglocsoljuk citromlével, megszórjuk kristálycukorral, fahéjjal. A bélelt sütőlemezen szétterítjük és kb .30 percig karamellizáljuk ,
“megszabadítjuk” az almát a felesleges létől.NAGYON FINOM!!! Langyosra hűtjük.
A tészta: A tojásokat szétválasztjuk. A vajat habosra keverjük a 15 dkg. cukor felével és egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. A tojásfehérjéket felverjük habnak, a cukor másik felével, s ha fényes, hozzákeverjük óvatosan a vajas-cukros tojássárgákhoz. Végül lazán elkeverjük a hozzászitált liszttel. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, az almát a levétől gyengén kinyomkodjuk és a tésztára szórjuk.
Jó gazdagon jutott rá alma. (A tepsiben maradt isteni lét ráöntöttem a sütiről lemaradt almára, még azt is nasiztuk délután…)
180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük (kb.30 perc ,tűpróbát végzünk) (Alsó-felső állás, tepsiméret : 27×37) Amikor elkészült, néhány percig szikkadni hagyjuk a tepsiben.Most nagyobb téglalap formájúra vágtam, porcukorral vagy fahéjas porcukorral megszórható.
Forrás