Hozzávalók
Mire van szükséged: 28 dkg liszt, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál só, 1 teáskanál szárított élesztő, 1 teáskanál vaj, 1,5 dl tej, és 1-2 evőkanál kukoricaliszt.
Elkészítés:
Először is, a langyos tejben elkeverem a cukrot, az élesztőt és a vajat. Az így kapott folyadékot hozzáöntöm a már korábban átszitált és megsózott liszthez. Addig dolgozom a tésztát, míg szép ruganyos állagot nem kap, majd ezt követően hagyom 1 órán át kelni.
Mikor letelt az 1 óra, készülhetnek a muffinok. Kinyújtom a tésztát, majd 8-10 cm-es darabokat szaggatok belőle fánkszaggatóval, vagy akár egy pohárral is. A kis tészta gombócokat ezt követően megforgatom kukoricalisztben, majd újabb 1 órát hagyom kelni.
Amikor ez is megvan, jöhet a sütés. Száraz, forró serpenyőben, közepes hőfokon sütöm meg a muffinokat. Mindegyik oldalát 3-4 percig, majd készen is van. Az angolok a muffinokat villával vágják ketté, majd megpirítva fogyasztják.
Záró gondolatként pedig: ne feledd, a házi készítésű finomságokat semmi sem pótolja. Hívjátok meg a családot egy finom otthoni brunchra, és készítsétek el együtt az angol muffinokat!