HírekReceptek

Az a csirkemáj titka, amit kevesen ismernek

Ha rajongsz a csirkemájért, de valahogy sütésnél-főzésnél mindig kemény lesz, akkor most megosztjuk veled azt a titkos módszert, ami csodát tesz a csirkemájjal!

A szükséges hozzávalók:

1 kg csirkemáj (tetszés szerint)

3 fej vöröshagyma

6 cikk fokhagyma

2 evőkanál kukoricakeményítő

3 evőkanál sűrített paradicsom

2 evőkanál méz

70 g zsír

1 teáskanál pirospaprika

A csirkemáj elkészítése lépésről lépésre:

Először tisztítsd meg a csirkemájat, aztán tekerd be fóliába és enyhén klopfold meg.

Húzd csíkokra a májat, majd tedd el pihenni egy tálba. Itt szórd meg a pirospaprikával és a kukoricakeményítővel.

Egyszer ezzel megvagy, add hozzá a zúzott fokhagymát, öntsd rá az olajat és hagyd pihenni az egészet 15 percig.

Keverd össze a sűrített paradicsomot a mézzel és a forró vízzel.

Forrósítsd fel a zsírt, majd párold benne a pácolt májszeleteket, úgy hogy minden oldaluk kissé megpiruljon. Ekkor add hozzá az apróra vágott hagymát, párold egy kicsit, majd öntsd rá a paradicsomos-mézes szószt és sózd meg.

Párold még fedő alatt 10 percig, és voilá, már kész is!

Reméljük, élvezni fogod ezt az egyszerű, de annál ízletesebb ételt!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.