HírekReceptek

Az a csirkemáj titka, amit kevesen ismernek

Ha rajongsz a csirkemájért, de valahogy sütésnél-főzésnél mindig kemény lesz, akkor most megosztjuk veled azt a titkos módszert, ami csodát tesz a csirkemájjal!

A szükséges hozzávalók:

1 kg csirkemáj (tetszés szerint)

3 fej vöröshagyma

6 cikk fokhagyma

2 evőkanál kukoricakeményítő

3 evőkanál sűrített paradicsom

2 evőkanál méz

70 g zsír

1 teáskanál pirospaprika

A csirkemáj elkészítése lépésről lépésre:

Először tisztítsd meg a csirkemájat, aztán tekerd be fóliába és enyhén klopfold meg.

Húzd csíkokra a májat, majd tedd el pihenni egy tálba. Itt szórd meg a pirospaprikával és a kukoricakeményítővel.

Egyszer ezzel megvagy, add hozzá a zúzott fokhagymát, öntsd rá az olajat és hagyd pihenni az egészet 15 percig.

Keverd össze a sűrített paradicsomot a mézzel és a forró vízzel.

Forrósítsd fel a zsírt, majd párold benne a pácolt májszeleteket, úgy hogy minden oldaluk kissé megpiruljon. Ekkor add hozzá az apróra vágott hagymát, párold egy kicsit, majd öntsd rá a paradicsomos-mézes szószt és sózd meg.

Párold még fedő alatt 10 percig, és voilá, már kész is!

Reméljük, élvezni fogod ezt az egyszerű, de annál ízletesebb ételt!

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET