Ropogós sütik mindig elkelnek, főleg ha kirándulni megyünk vagy vendégeket várunk. Még jobb, ha néha-néha a délutáni nasi is saját kéz által sütött finomság, hiszen így nem csak ízletes, de egészséges is!
Emellett ez a sütemény különösen egészséges választás, hiszen nem tartalmaz sem lisztet, sem tojást, sem cukrot. Két egyszerű, mégis tápláló hozzávalóval – banán és zabpehely – készül. Ha egyszer kipróbálod otthon, a bolti kekszek egész biztosan ki fognak esni a repertoárodból.
Hozzávalók:
1 banán
1 csésze zabpehely
Elkészítés:
1. Törd össze a banánt egy tálkában villával.
2. Tégy hozzá szárított gyümölcsöket, szezámmagot, napraforgó- vagy tökmagot, ha valami különlegesebbre vágysz. Kókuszreszelék vagy mák is jól illik hozzá. Itt tényleg csak a fantáziád szabhat határt.
3. Keverd hozzá a zabpelyhet is. Ha esetleg nem állna össze a massza, még adj hozzá egy negyed banánt.
4. Gyúrd össze a hozzávalókat, kézzel formálj belőle kerek kekszeket, majd helyezd el őket egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
5. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, és süsd a kekszeket 20 percig.