HírekReceptek

Az Arroz con Pollo varázslat: Latin-amerikai ételencsábérlő

Az Arroz con pollo, más szóval a csirke rizzsel, az a latin-amerikai főétel, mely pusztán az említésével is nyálcsorgató és pályázik az otthonunk gasztro hőse címre. Kubában, Panamában, Peruban, Puerto Ricoban és Costa Ricón különösen közkedvelt, és ez most végre az Ön konyhájában is otthonra talál!

Az alapok: hozzávalók

Először is nézzük meg, mire lesz szükségünk a mennyei fogás elkészítéséhez:

– körülbelül 1,3-1,8 kg csirke, aprítva

– só és őrölt feketebors, ízlés szerint

– olívaolaj

– 4 gerezd frissen darált fokhagyma

– 1 közepes fej vöröshagyma, apróra vágva

– körülbelül 2,5 dl felkockázott piros kaliforniai paprika

– körülbelül 4,5 dl felkockázott paradicsom

– 1/2 evőkanál őrölt pirospaprika

– körülbelül 0,15 dl apróra vágott koriander

– körülbelül 1,5 liter csirkehúsleves

– 8 szál sáfrány, vagy 1 teáskanál sárga ételfesték a rizshez

– körülbelül 0,5 liter hosszú szemű rizs

– körülbelül 2,5 dl konzerv zöldborsó

A mesterfogás: az elkészítés

Kezdjük a csirkével: szórjuk meg sóval és borssal ízlés szerint. Egy nagy serpenyőben öntsünk annyi olívaolajat, hogy vékonyan be lepje az alját. Pirítsuk meg a csirkét az olajban, amíg aranybarna nem lesz.

Ezután vegyük ki a csirkét a serpenyőből, majd pirítsuk meg a fokhagymát ugyanebben az edényben. Ügyeljünk, hogy ne égjen oda!

A fokhagymát követően adjuk hozzá a hagymát, a paprikát, a paradicsomot és az őrölt pirospaprikát. Pároljuk a zöldségeket addig, amíg puhává nem válnak.

Következő lépésként öntsük az összes hozzávalót, csirke nélkül, egy nagyobb edénybe, adjuk hozzá a koriandert, a húslevest és a sáfrányt is, majd főzzük össze az egészet. Amikor felforrt, adjuk hozzá a rizst, majd főzzük addig, míg a rizs megpuhul és felszívja az összes levet. Ha a folyadék elfogyott, de a rizs még kemény, folyamatosan öntsünk hozzá vizet vagy húslevest.

Amikor a rizs kész, már csak a tálalás maradt. Helyezzük el a csirkét a tányéron, ráöntjük a rizst, majd várjunk 2-3 percet, hogy a hús is átmelegedjen. Végül megszórhatjuk a lecsepegtetett zöldborsóval, ezzel fokozva az élményt és a látványt.

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET