HírekReceptek

Az egyszerű nokedli titka? Ezt rakja hozzá és garantáltan finom lesz

A nokedli változatosan elkészíthető különlegesség. A hagyományos pörkölthöz kiváló köret, de akár főételként is megállja a helyét, például tojást ráütve, amely különösen ízletes fejes saláta vagy kovászos uborka társaságában.

Miben rejlik a tökéletes nokedli titka?

Sokan azon a véleményen vannak, hogy a méret számít: minél lágyabb a tészta, annál nagyobb lesz a galuska (feltéve, hogy nokedli szaggatóval készítjük) – és fordítva. Természetesen a liszt, a tojás, a só és a víz alapvetőek a nokedli elkészítésében, ám még egy, sokak számára meglepő hozzávaló emelheti fokozhatja az ízélményt: a tartós tej. Bizony, ettől lesz az egyszerű nokedli ellenállhatatlanul finom.

Az ideális arányok:

50 dkg liszt

3 tojás

2 dl víz

2 dl tartós tej

Miután összekevertük the nokedli hozzávalóit, sós forró vízben kifőzzük. Ha a nokedli feljött a víz felszínére, szűrőlapáttal kiszedjük és leszűrjük. Akár még át is öblíthetjük kevés olajos-sós vízben, és ismét leszűrhetjük – így garantáltan nem tapad össze. Az eredmény egy mennyei nokedli, ami minden falatnál finomabbá válik. Próbáld ki te is!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET