Ajándékozzunk tisztaságot érrendszerünknek, hogy hajszálereink optimális működőképesek maradhassanak és biztosítsák szájunk, ínyünk, torokunk egészségét.
Intézkedések, melyek a kutatások lampoló eredményeit erősítik: a fokhagyma elősegíti az ólom kiürülését szervezetünkből. Tehát, ha nagyvárosban él, a fokhagyma fogyasztása szinte kötelező.
Az állatkísérletek is alátámasztották, hogy a fokhagyma kivonatot fogyasztó, ráksejtekkel fertőzött egerek esetében nem alakult ki rák. Az emberek számára a fokhagyma jelentős szerepet játszik a rák megelőzésében.
Fokhagyma tinktúra
Egy profi tipp: 33 dkg megtisztított fokhagymát nyomjunk szét fokhagymaprésben, majd áztassuk be 10 napig egy lezárt üvegben, amiben 3 dl 70%-os, gyógyszertári alkohol található. Közben a fokhagyma naponta egyszer felrázzuk, így serkentve a hatóanyagok kioldódását. Miután kivesszük, a fokhagymát szűrjük át tiszta ruhán egy másik üvegbe. A nyert folyadék egy koncentrált, ragacsos fokhagyma kivonat.
Adagolására javaslataink: a tinktúrát étkezés előtt vegyük be, kevés tejben, gyümölcslében vagy vízben elkeverve:
1. nap: reggel – 1 csepp, délben – 2 csepp, este – 3 csepp
2. nap: reggel – 4 csepp, délben – 5 csepp, este – 6 csepp
3. nap: reggel – 7 csepp, délben – 8 csepp, este – 9 csepp
4. nap: reggel – 10 csepp, délben – 11 csepp, este – 12 csepp
5. nap: reggel – 13 csepp, délben – 14 csepp, este – 15 csepp
6. nap: reggel – 15 csepp, délben – 14 csepp, este – 13 csepp
7. nap: reggel – 12 csepp, délben – 11 csepp, este – 10 csepp
8. nap: reggel – 9 csepp, délben – 8 csepp, este – 7 csepp
9. nap: reggel – 6 csepp, délben – 5 csepp, este – 4 csepp
10. nap: reggel – 3 csepp, délben – 2 csepp, este – 1 csepp
11. naptól: napi 3 x 25 csepp, amíg a folyadék el nem fogy.
A kúra alatt fokozottan figyeljünk oda a megfelelő folyadékfogyasztásra. A harmat, amely a folyadékot beviszi az érrendszerünkbe, egyes esetekben hét év alatt tisztítja az érrendszert.
A kellemesebb íz jegyében: egy alternatív megoldást is ajánlunk
1 kg akácmez és 6 fej fokhagyma. A fokhagymát aprítsuk fel vagy nyomkodjuk össze, majd tegyük a mézbe, és hagyjuk érlelődni 1 hónapon át. Az 1 hónap elteltével naponta 1-2 evőkanállal elfogyasztunk belőle.