A meggyleves a nyár egyik legkedveltebb étele, amelyet frissesége miatt főleg hidegen fogyasztanak. Bár receptje nem bonyolult, mégis sokan nem tudják, milyen titkok rejlenek a tökéletes ízélmény mögött. Ismerje meg a trükkjeit!
Hozzávalók:
1 kg friss meggy
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás puding
3-4 evőkanál cukor
3-4 szegfűszeg
3 db fahéj
tej
Az elkészítéshez a szegfűszeget és a fahéjat főzőtojásba zárjuk, majd egy edényben 2,5 liter vízzel, a fűszerekkel és a cukorral öntetet tesszük fel forrni. Közben leforgatjuk a meggyet a magjától, majd 3-4 perc forrás után hozzáadjuk az edényhez. Miután ismét felforrt, lefedjük, és hagyjuk főni.
A meggyleves nem igényel sok időt, a lényeg, hogy a gyümölcs ne főjjön szét. Eközben a pudingot hideg tejjel kikeverjük, majd amint újra forr a leves, óvatosan hozzákeverjük. Folyamatos kevergetéssel elérjük, hogy a leves sűrűsége igazán pikáns legyen, de mégis leves maradjon.
Tipp! Ha hidegen kívánják tálalni, habtejszínnel is díszíthetik. Vagy ha diétáznak, nyírfacukrot vagy más édesítőszert is használhatnak helyette, csak a hashajtó hatásokról ne feledkezzenek meg, hogy elkerüljék a kellemetlen meglepetéseket.