Mariann egyike annak a kiválasztott csoportnak, akik a magyar konyha remekének, a velős pirítósnak titkát őrzik. Szerencsére osztotta meg velünk ezt az egyedülálló recepet a Facebookon. Most pedig én átadtam nektek az összeállítási módokat a nagy és széles interneten. Mariann oldala a „Konyhaszerelem” egy igazi tőzsde a konyhai titkok gyüjteménye.
01. Szükséges hozzávalók
– velős csont
– leveszöldségek
– só
– bors
– szegfűbors
– egész köménymag
– kenyér
– fokhagyma
02. Elkészítési módszer
A kezdő lépés a velős csont megmosása és leforrázása. Majd hideg vízzel felteszem főni – persze lassú lángon és a habot leszedem. Következő fázisban a levest felzöldségelem. Sárgarépa, fehérrépa, karalábé, hagyma, zeller kerülhet bele, de paradicsomot, paprikát, karfiolt és kelkáposztát is dobhatunk bele a végén.
A leves fűszerezését egész borssal, sóval, szegfűborssal, egész köménymaggal végzem. Delikátot csak elvétve szoktam használni, de azt is lehet bele tenni. A leves főzését kb. 4 óra hosszan tart, kis lángon, hogy csak éppen gyöngyögjön.
Amikor már elkészült a leves, kiveszem a csontokat, hagyom őket hűlni, majd késsel kiszedem a velőt. Pirítom a kenyeret, dörzsölöm fokhagymával, majd rákenem a szaftos velőt. Végül enyhén megsózom és leveszöldségekkel tálalom. Remélem mindenki élvezi és bőséges étvágyat kívánok hozzá!
Ezeket láttad már?
- A kínai szezámmagos csirke elkészítésének titkai – Kövessd ezeket a lépéseket és nem tudod elrontani
- Ilyen egyszerű a tökéletes főzelék elkészitése: Csomómentes rántás és habarás titka, amit nem mindenki ismer
- Muszaka: Egy olyan fogás, amitől el fog fordulni a fejed! Gazdag, gyorsan elkészíthető, ízletes és egyszerű!