Az igazán finom sütemények alappillére egy jól elkészített piskóta. Megmutatjuk, hogyan készítsd el ezt a könnyed és ízletes receptet!
Hozzávalók:
6 db tojás
12 dkg liszt
12 dkg porcukor
Elkészítés:
A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd kanalanként dolgozzuk el benne a porcukrot. Ezt követően adjuk hozzá az egyszerre a tojássárgáját, végül pedig óvatosan keverjük hozzá a lisztet, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze. Ezt a tortalapot kerek vagy hosszúkás tortaformában sütjük, számtalan krémmel megtölthetjük.
A piskótatészta sütésekor mindig béleljük ki a sütőtálat zsírpapírral. Ha gázsütőben sütjük, előmelegítés után, közepes lángon sütjük 12-15 percig. Kerek tortaforma esetén a sütési idő 35-40 perc.
A kakaókrém elkészítéséhez cukorból és a cukor fele mennyiségű vízből készítünk fondantot, amit hűteni kell. A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóval és kávéval félig elkevert fondantot, alaposan eldolgozzuk, majd fagyaszthtunk. Ízlés szerint keverjük át és használjuk fel. Hozzávalók: 25 dkg vaj, 25 dkg fondant, 1 dkg kakaó, 1 dkg erős kávé.