HírekReceptek

Az összeomlás nélküli piskóta titka: így készítsd!

Az igazán finom sütemények alappillére egy jól elkészített piskóta. Megmutatjuk, hogyan készítsd el ezt a könnyed és ízletes receptet!

Hozzávalók:

6 db tojás

12 dkg liszt

12 dkg porcukor

Elkészítés:

A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd kanalanként dolgozzuk el benne a porcukrot. Ezt követően adjuk hozzá az egyszerre a tojássárgáját, végül pedig óvatosan keverjük hozzá a lisztet, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze. Ezt a tortalapot kerek vagy hosszúkás tortaformában sütjük, számtalan krémmel megtölthetjük.

A piskótatészta sütésekor mindig béleljük ki a sütőtálat zsírpapírral. Ha gázsütőben sütjük, előmelegítés után, közepes lángon sütjük 12-15 percig. Kerek tortaforma esetén a sütési idő 35-40 perc.

A kakaókrém elkészítéséhez cukorból és a cukor fele mennyiségű vízből készítünk fondantot, amit hűteni kell. A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóval és kávéval félig elkevert fondantot, alaposan eldolgozzuk, majd fagyaszthtunk. Ízlés szerint keverjük át és használjuk fel. Hozzávalók: 25 dkg vaj, 25 dkg fondant, 1 dkg kakaó, 1 dkg erős kávé.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET