Az edényekre és serpenyőkre rakódott makacs szennyeződéstől könnyedén megszabadulhatsz ezzel a trükkel
Sokan járunk úgy, hogy órákon keresztül próbáljuk eltávolítani az edényekre, serpenyőkre égett szennyeződést, és mégsem érünk el maradéktalan sikert. A következő trükk segítségével időt spórolhatsz magadnak, és kedvenc edényeid újra a régi fényükben ragyoghatnak.
Összeállítottunk egy csodás receptet, egy hatékony és természetes tisztítószert, amely az évek során lerakódott, odaégett zsíros szennyeződéstől fogja megszabadítani a főzőedényeidet.
Az alábbi hozzávalókra lesz szükséged:
100 g szódabikarbóna
100 g őrölt mustármag
5 l víz
Elkészítési útmutató
Az első lépés, hogy biztosítsd a kezed védelmét egy vastag és hőálló kesztyű segítségével.
Következőnek vegyél elő egy edényt, amelybe engedj 5 liter vizet. Gondoskodj róla, hogy az edény elegendően nagy legyen, hogy a megtisztítani kívánt serpenyőd beleférjen. Forrald fel a vizet.
A forrásban lévő vízhez add hozzá a szódabikarbónát és a mustárt, keverd jól el őket, majd hagyd lassú tűzön főni.
Amikor kész, merítsd bele a tisztítandó serpenyőt, és hagyd benne legalább 10-15 percre. Ha a fogantyúja műanyag, azt ne merítsd alá.
Vedd ki az edényt a folyadékból, és várd meg, amíg lehűl. Ezt követően egy szivaccsal dörzsöld át. A szennyeződések nyomtalanul eltűnnek róla.
A szódabikarbóna és az őrölt mustármag mindkettő kiválóan alkalmas a zsíroldásra. E kettő kombinációja kíméletes, ám erőteljes tisztító hatást eredményez, amivel szerethetővé fogják tenni a tisztítást.