Tegnap készült hagymakrémlevest töltöttünk friss bajor rozskenyérbe, és az üregesítéstől rengeteg kenyérbél maradt. Szerencsére megtaláltam a tökéletes felhasználási módot: bundáskenyér. Ez a laktató és finoman krémes étel garantáltan újraértelmezi a maradék felhasználást.
Hozzávalók az újragondolt bundáskenyérhez
fél kg bajor rozskenyér kikapart belseje4 tojás1 dl tejsóőrölt feketeborsszalonna
A bundás kenyér egyszerű elkészítése
A megmaradt kenyérbélt apróra darabolom, a négy tojást pedig összeütöm és felverek 1 dl tejjel. Az egészet ízlés szerint sózom és borsozom.
A tojásos keveréket a kenyérdarabokra öntöm, majd alaposan átforgatom, hogy minden egyes darabra jusson a finomságból. Közben apróra vágom a szalonnát és egy serpenyőben zsírjára sütöm.
A ropogósra pirult szalonnára ráöntöm a tojásba mártott kenyérdarabokat és folyamatos kevergetés mellett addig sütöm, amíg a kívánt pirulásúra nem válik. Az eredmény egy császármorzsa szerű, de karakteres bundáskenyér ízvilágú étel lesz.
Szeretem frissen tálalni, ízlés szerint sajttal, pirospaprikával vagy más fűszerekkel megszórva. Mi egyszerűen, puszta változatban szeretjük.