Receptek

Diós szeletek Húsvétra! Dióval gazdagon töltve, a nagyi egyik kedvence!

Hirdetés

A nagyi legjobb receptjét mutatjuk, ami persze sokkal jobb, mint a cukrászdában! Garantáltan sikert lehet vele aratni! Nálunk is bevált ez a recept!

 

Hirdetés

 

Hozzávalók

Tésztához:

8 tojás

16 dkg cukor

16 dkg liszt

5 evőkanál darált dió

1. krémhez

3 dl tej

1 csomag vaníliás cukor

2 evőkanál cukor

15 evőkanál darált dió

2. krémhez

50 dkg margarin

20 dkg porcukor

0,5 dl rum

4 dl habtejszín

Díszíteni:

Elkészítés

A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük

A lisztbe vegyítjük, a diót majd a cukros tojáshoz dolgozzuk.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a diós masszához keverjük.

A tepsit kikenjük, vagy sütőpapírt szabunk bele. A tésztát beleöntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben, kb. 180°C-on 20 percig sütjük.

A krémhez felforraljuk a tejet, beletesszük a kétféle cukrot és a diót. 1-2 percig főzzük, majd kihűtjük.

A vajat habosra keverjük a porcukorral, és összekeverjük a felfőzött dióval. Rummal ízesítjük.

A tejszínből kemény habot verünk, és ezt is a krémhez dolgozzuk. Egy keveset hagyjunk a tetejére. A tésztára kenjük krémet , annak a tetejére a maradék tejszínhabot. Tetszés szerint szeleteljük, fél diószemekkel díszítjük.

Czine Zsuzsanna receptje!

Forrás:ketkes.com

 

Hirdetés

Előző cikk3 csillagjegy, akinek az egész anyagi élete megváltozik áprilisbanKövetkező cikkTitkos fokhagyma termesztési trükk, amit ha kipróbálsz, soha nem kell majd venned, mindig lesz otthon!

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET