Az őszi időszak kedvenc édessége a diós csiga! Készítsd el az alábbi recept szerint, és megérted, miért személyes kedvencünk!
Hozzávalók:
2 csésze átszitált liszt
4 evőkanál tejföl
1 tojás
40 gramm vaj
0,5 csésze cukor
0,5 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
1 csomag vanília
A töltelék hozzávalói:
1 csésze dió
2-3 evőkanál cukor
2 evőkanál vaj
porcukor a tetejére
Elkészítés:
1. A töltelékhez zúzd apróra a diót, majd keverd el a cukorral, és a vajjal. Tedd félre, és hagyd állni, míg elkészíted a tésztát.
2. A szobahőmérsékletű vajat keverd el a liszttel, majd add hozzá a szódabikarbónát.
Ezután keverd hozzá a tejfölt, a tojást, a cukrot és a sót. Dolgozd össze alaposan a hozzávalókat, majd oszd ketté a tésztát. Mindkét darabot nyújtsd ki, és az egyik felét kend meg a diós töltelékkel, majd tekerd fel.
Forgasd bele a felvert tojásba, majd vágd ujjnyi vastagságúra, és helyezd a tekercseket a sütőpapírral bélelt tepsire.
Süsd őket 190 fokos előmelegített sütőben 20 percig, majd ald át őket egy tálba, és hintsd meg porcukorral. Azonos eljárást végezz a tészta másik felével is.