HírekReceptek

Diós tekercsek, az ősz kihagyhatatlan édessége: ennél nincs jobb!

Az őszi időszak kedvenc édessége a diós csiga! Készítsd el az alábbi recept szerint, és megérted, miért személyes kedvencünk!

Hozzávalók:

2 csésze átszitált liszt

4 evőkanál tejföl

1 tojás

40 gramm vaj

0,5 csésze cukor

0,5 teáskanál szódabikarbóna

1 csipet só

1 csomag vanília

A töltelék hozzávalói:

1 csésze dió

2-3 evőkanál cukor

2 evőkanál vaj

porcukor a tetejére

Elkészítés:

1. A töltelékhez zúzd apróra a diót, majd keverd el a cukorral, és a vajjal. Tedd félre, és hagyd állni, míg elkészíted a tésztát.

2. A szobahőmérsékletű vajat keverd el a liszttel, majd add hozzá a szódabikarbónát.

Ezután keverd hozzá a tejfölt, a tojást, a cukrot és a sót. Dolgozd össze alaposan a hozzávalókat, majd oszd ketté a tésztát. Mindkét darabot nyújtsd ki, és az egyik felét kend meg a diós töltelékkel, majd tekerd fel.

Forgasd bele a felvert tojásba, majd vágd ujjnyi vastagságúra, és helyezd a tekercseket a sütőpapírral bélelt tepsire.

Süsd őket 190 fokos előmelegített sütőben 20 percig, majd ald át őket egy tálba, és hintsd meg porcukorral. Azonos eljárást végezz a tészta másik felével is.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET