Nincs szükség sütőre, hogy ízletes desszertet dobjon össze. Csak a megfelelő hozzávalókra és egy csipetnyi figyelemre van szükség. Készítsd el a királynő szeleteinket, amelyek csokoládés, tejfölös és túrós isteni kombinációjában nem fogsz csalódni!
Hozzávalók:
300 gramm ropogós, csokoládés keksz
250 gramm tehéntúró
250 gramm tejföl
100 gramm cukor
1 evőkanál zselatin granulátum
75 ml víz
1 csokoládé
A desszert elkészítése:
1.Az előkészületek kezdeteként a zselatint keverd össze a vízzel, hagyd állni néhány percig, majd vízgőz fölött old fel.
2.Kombináld a tehéntúrót, a cukrot és a tejfölt, majd turmixold addig, míg lágy, krémes masszát nem kapsz.
3.Ebben a fázisban egyesítsd a krémet és az oldott zselatint.
4.Bélelj ki egy tálalóformát háztartási fóliával. Az aljára tegyél egy réteg kekszet, majd kenj rá a krémből. A tökéletes végeredmény érdekében a desszertnek 3 réteg kekszből és 3 réteg krémből kell állnia.
5.Fedj rá a formára fóliával, majd helyezd be a hűtőszekrénybe 1-2 órára.
6.Mielőtt felszolgálnád, reszelj a tetejére csokoládét, az extra ínyenc hatásért.
7.Kísérletezhetsz a krém színével és ízével is. A krémet például két részre oszthatod, az egyik felébe keverj egy kevés kakaót, a másik részét hagyhatod fehérben. Ezáltal még színesebb és csábítóbb lesz a keksz-desszert.