Egy valódi gasztronómiai csemege, amely mind a hétköznapokra, mind a vendégségbe kiváló.
Az alapanyagok (24 x 34 cm-es tepsihez készíthető)
3 db tojás3 evőkanál cukor4 evőkanál liszt1 evőkanál olaj1 evőkanál friss víz1 teáskanál vaníliakivonatreszelt héja egy citromnakeper lekvár
A citromkrém hozzávalói:
400 ml friss tej3-4 evőkanál cukor2 tojássárgája50 g kukoricakeményítő2 evőkanál frissen facsart citromléreszelt héja egy citromnak50 g vaj3 g zselatin
A sajtkrém hozzávalói:
250 g natúr krémsajt100 ml tejszín3 g zselatin
A tetejére tejszínhab:
2 dl tejszín2-3 evőkanál porcukor
Az édesség díszítése:
A szelet elkészítése
A tojások sárgáját, cukorral verjük fehérjévé, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, a citromhéjat, az olajat és a vizet. Az utolsó lépésben a habosra vert tojásfehérjéket óvatosan a masszához keverjük.
Öntsük a tészta masszát a vajjal kikent, lisztezett tepsibe, majd a már előmelegített, 180 fokra állított sütőben süssük körülbelül 20 percig.
A sajtkrém elkészítéséhez a tejszínt cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint is és beledolgozzuk a krémsajtot.
A citromkrémhez a tojássárgáját a cukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a keményítőt és a tejet, folyamatos keverés mellett gőz felett sűrűre főzzük. Ha kész, levesszük a gőzről és belekeverjük a friss citrom levét, a héjat és a vajat is.
A megsült tésztalapot vágjuk ketté, kenjük meg a lekvárral, majd helyezzük rá a másik lapot, és kenjük meg a sajtkrémmel, majd a citromkrémmel. Végül rákanalazzuk a tejszínhabot, majd reszelt csokival szórjuk meg a tetejét.
Pár órára tegyük a hűtőbe, majd szeletekre vágva kínálhatjuk.
Ezeket láttad már?
- Ilyen egyszerű a tökéletes főzelék elkészitése: Csomómentes rántás és habarás titka, amit nem mindenki ismer
- A kínai szezámmagos csirke elkészítésének titkai – Kövessd ezeket a lépéseket és nem tudod elrontani
- Muszaka: Egy olyan fogás, amitől el fog fordulni a fejed! Gazdag, gyorsan elkészíthető, ízletes és egyszerű!