HírekReceptek

Egy igazi gyöngyszem: Citromos-krémsajtos szelet! –

Egy valódi gasztronómiai csemege, amely mind a hétköznapokra, mind a vendégségbe kiváló.

Az alapanyagok (24 x 34 cm-es tepsihez készíthető)

3 db tojás3 evőkanál cukor4 evőkanál liszt1 evőkanál olaj1 evőkanál friss víz1 teáskanál vaníliakivonatreszelt héja egy citromnakeper lekvár

A citromkrém hozzávalói:

400 ml friss tej3-4 evőkanál cukor2 tojássárgája50 g kukoricakeményítő2 evőkanál frissen facsart citromléreszelt héja egy citromnak50 g vaj3 g zselatin

A sajtkrém hozzávalói:

250 g natúr krémsajt100 ml tejszín3 g zselatin

A tetejére tejszínhab:

2 dl tejszín2-3 evőkanál porcukor

Az édesség díszítése:

A szelet elkészítése

A tojások sárgáját, cukorral verjük fehérjévé, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, a citromhéjat, az olajat és a vizet. Az utolsó lépésben a habosra vert tojásfehérjéket óvatosan a masszához keverjük.

Öntsük a tészta masszát a vajjal kikent, lisztezett tepsibe, majd a már előmelegített, 180 fokra állított sütőben süssük körülbelül 20 percig.

A sajtkrém elkészítéséhez a tejszínt cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint is és beledolgozzuk a krémsajtot.

A citromkrémhez a tojássárgáját a cukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a keményítőt és a tejet, folyamatos keverés mellett gőz felett sűrűre főzzük. Ha kész, levesszük a gőzről és belekeverjük a friss citrom levét, a héjat és a vajat is.

A megsült tésztalapot vágjuk ketté, kenjük meg a lekvárral, majd helyezzük rá a másik lapot, és kenjük meg a sajtkrémmel, majd a citromkrémmel. Végül rákanalazzuk a tejszínhabot, majd reszelt csokival szórjuk meg a tetejét.

Pár órára tegyük a hűtőbe, majd szeletekre vágva kínálhatjuk.

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET