Az ősz és a tél eljövetelével köhögő, prüszkölő emberekkel találkozhatunk szinte mindenhol: boltban, a tömegközlekedésben, munkahelyen. Nagyon aktuálissá válik tehát egy olyan immunerősítő javaslat, mely bárki számára hozzáférhető és könnyen elkészíthető. Ha még nem vagy megfázva, használd ezt a módszert megelőzésként, de ha már éppen nyögöd a betegséget, akkor ennek köszönhetően talán hamarabb talpra állhatsz!
A tahini, vagyis a szezámpaszta a vitaminok és ásványi anyagok tökéletes forrása. Gazdag elsősorban vasban, kalciumban, mangánban, rézben, foszforban, valamint omega-3 és omega-6 zsírsavakban.
Továbbá jelentős aminosav-, E-, A- és B-vitamin tartalommal rendelkezik. A szezámmag és méz kombinációja így erős hatással van az immunrendszerünk kibírhatóságára, a fizikai állóképességünkre, és az agyi kapacitásunkra.
Az ajánlott fogyasztása székrekedés, és különböző gyomorproblémák ellen is hatásos, mint például a gyomorhurut, fekély vagy a vastagbélgyulladás.
Dinamikus immunerősítő: Így készítsd el a mézes szezámmagot
A mézes szezámmag előkészítése egyszerű, csak keverd össze egy evőkanál mézet és egy evőkanál szezámmag pasztát egy tálban, majd minden reggel éhgyomorra vedd be belőle egy teáskanállal. Természetes és frissítő módja annak, hogy egészségesek maradhassunk az év minden szakában.