A gránátalma immár nem csupán a gyümölcsös kosarakban tündököl. Egyre többen felfedezik, hogy ez a látványos és tápláló gyümölcs az otthoni zöldellő növények fényes csillaga is lehet. Úgy tűnik, az egzoticizmus és az egészséges életmód szerelmesei számára a gránátalma két legyet üt egy csapásra!
A gránátalma termesztése otthon nem igényel túl sok munkát, ráadásul a szaporítása is gyerekjáték.
1. Először is szükségünk van egy friss gránátalmára. Gyűjtsük össze a belőle kinyert magokat és terítsük szét egy újságpapíron, majd hagyjuk száradni 24 órán át.
2. Ezt követően helyezzük a magokat szobahőmérsékletű vízbe, melynek hőfoka legyen 20-22 fok, és áztassuk benne 2 napig. Fontos, hogy 12 óránként cseréljük le a vizet, így biztosítható a frissesség és az optimális hőmérséklet.
3. Készítsünk tőzeg és homok keverékéből egy ültetőföldet, majd ezzel töltsük meg a cserepet.
4. Hidratáljuk a talajt és ültessük bele a magokat, mélyítve őket 2 cm-re.
5. Befedjük a cserepet egy fóliával, de naponta néhányszor vegyük le róla egy kicsit. A legideálisabb vetési időszak februárban van.
6. A magok számára megfelelő fény, nedvesség és meleg biztosítása elengedhetetlen, hogy ki tudjanak csírázni.
7. A kis csírabimbók már egy hét után megjelennek, de előfordulhat, hogy a csírázás teljes kifejeződéséhez akár fél év is szükséges. Ezt követően pedig kibontakoznak az első levelek.
8. Ahogy a levelek kezdenek kibontakozni, ültessük át a növényt egy nagyobb edénybe, normál virágföldbe.
9. A virágok kilenc hónap elteltével fogják megörvendeztetni a szemet, majd további három hónap múlva már gyümölcse is lesz.